Rasismista ja väkivallasta

Tämä kesä on tuntunut poikkeuksellisen väkivaltaiselta. Seksuaalivähemmistöjä vastaan tehty kaasuisku ja muutama päivä tämän jälkeen paljastunut SETA: n päämajan (Seta Tuomon tupa?) töhriminen herättivät keskustelun äärioikeiston noususta ja tekijöiden natsiyhteyksistä.

Vasemmistolaisetkin pitävät aina välillä omia mielenilmauksiaan. Niiden yhteydessä töhritään seiniä, hajotetaan liikkeiden ikkunoita, estetään elinkeinon harjoittamista ja poltetaan makasiineja. Che Guevaran kuva paidassa, tai sirppi ja vasara symboleina eivät kuitenkaan herätä mediassa samanlaista kauhua, kuin natsitunnukset. Eivät, vaikka kommunismi johdannaisineen lienee jo maailman historiassa uskontojakin suurempi tappajaideologia.

Myös somalit ja Irakin kurdit ovat kuluneena suvena ottaneet yhteen. Tunnetuin tapaus sattui Linnanmäellä, mutta vastaavia kahinoita on kesän mittaan käyty monissa vastaanottokeskuksissa ympäri Suomen. Samoin suomalaiset ovat syyllistyneet väkivaltaan maahanmuuttajia kohtaan. Näissä yhteyksissä muistetaan aina mainita rasismi.

Jos somalit hyökkäävät irakilaisten kimppuun, ei milloinkaan puhuta rasismista, eikä mietitä onko heillä mahdollisesti yhteyksiä johonkin islamistiseen klaaniin. Miksi ei puhuta ja miksi ei mietitä? Väitän rohkeasti että useat maahanmuuttajaryhmät ovat paljon rasistisempia, kuin keskivertosuomalaiset. Turkkilainen ei tykkää kurdista, eikä albaani serbistä. Afrikan kansat ovat toisiaan kohtaan huomattavan rasistisia ja arabit kokevat itsensä muita paremmiksi. Venäläiset eivät tykkää kenestäkään, eikä kukaan tykkää venäläisistä.

Maahanmuuttajien työttömyyttäkin selitetään suomalaisten kielteisillä asenteilla maahanmuuttajia kohtaan. Menkääpä kiinalaiseen ravintolaan ja laskekaa kuinka monta suomalaista siellä on töissä? Puhumattakaan etnisistä pitserioista, jotka käyvät jopa reviiritaisteluja keskenään siitä, millä alueella kaupunkia saavat kurdit myydä kebabia ja millä puolen turkkilaiset. Etelä-Kymenlaaksossa toimiviin venäläisiin huolintafirmoihin on melko turha pyrkiä töihin, jos ei itse ole venäläinen.

Olen työskennellyt pitkään vastaanottokeskuksissa. Virallinen oppi kuuluu siten, että ihmisille pitäisi kertoa kuinka monikulttuurisuus on tulevaisuutta ja välttämätöntä. Meidän tulisi oppia hyväksymään eri kulttuureista tulevat ihmiset työtovereinamme ja naapureina. Kuitenkin, käytännön työssään nämä samat ihmiset miettivät, että eihän kongolaista ja irakilaista turvapaikanhakijaa nyt voi samaan huoneeseen asuttaa, sillä sotahan siitä syttyy.

Heinäkuun alussa sattui Porvoossa traaginen ampumavälikohtaus. Romanivähemmistöön kuulunut, juuri vankilasta vapautunut mies surmasi kolme kantaväestöä edustanutta fiftaria nakkikioskin jonoon. Tapausta ei tietenkään uutisoitu rasistisena tekona. Mietitäänpä asiaa toisinpäin. Jos joku jenkkiautoja harrastanut rockabillyjätkä olisikin ampunut kolme mustalaista samalla tavalla, olisi heti alettu puhua diinariporukoihin pesiytyneestä rasismista. Varmasti löydettäisiin se  etelävaltioiden lippu tekijän asunnon seinältä.  Entä olisiko tämä surmatyön tehnyt romani murhannut kolmea sattumalta paikalle tullutta oman klaaninsa edustajaa, vaikka ei näitä olisi edes tuntenutkaan? Valkoiset surmasi, eli oliko rasismia?

Väkivalta on väärin, sillä se lopettaa vittuilun. Vittuilu on oikein ja aion jatkaa aloittamallani tiellä. Voi olla että tulee vielä nekkuun.

4 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Arf
  Hei 12, 2010 @ 19:51:23

  Vastaus

 2. Arf
  Hei 12, 2010 @ 19:52:15

  Vastaus

 3. Arf
  Hei 12, 2010 @ 19:52:39

  Vastaus

 4. Hese
  Hei 13, 2010 @ 07:07:33

  Olet monessa asiassa oikeassa en voi kiistää ja varsin asiallinen kirjoitus mutta monasti erilaiset kommentaattorit sotkevat myöhemmin koko asian ja tärvelevät siten koko asian.
  Eli ryöpsyy yli.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: