Vampyyrin tappajat

Ceausescu on kuollut, elääkö Ceausescu?

Maailman tunnetuinta vampyyriseutua on Romaniassa sijaitseva Transilvanian alue. Kreivi Draculan tarina on yhdistelmä vanhaa itäeurooppalaista kansanperintöä ja todellista historiaa muinaisesta hallitsijasta, Vlad Draculasta, joka varsin verisesti pysäytti turkkilaisten etenemisen Eurooppaan 1400 luvulla. Länsimainen viihdemaailma aina Bram Stokerista lähtien on lisännyt omia ärhäköitä mausteitaan tähän kiehtovaan myyttiin.

Vampyyri elää verestä. Päivisin se nukkuu arkussaan, mutta nousee pimeän tullen imemään viattomien uhriensa verta. Vampyyrin touhuilut eivät kestä päivänvaloa ja peilikuvaa sillä ei ole. Ristiä vampyyri kavahtaa oikein erityisesti. Vampyyrin tappaminen on äärimmäisen vaikeaa. Tarvitaan hopealuoteja ja vaarnaa läpi sydämen. Joskus vampyyriksi epäillyn henkilön hauta avataan sen nukkuessa, kun halutaan varmistaa, että verenimijä todellakin on kuollut.

Romanian diktaattori Nicolae Ceauşescu (1918- 1989) oli verenimijä ja vampyyri. Hänenkään tekonsa eivät kestäneet päivänvaloa ja veikkaan että aikamoisia vaikeuksia Nikolaellakin oli itseään peilin välityksellä silmiin katsoa. Ceausescun valtakaudella näkivät miljoonat romanialaiset nälkää. Vammaiset lapset suljettiin suomalaisia vankiloitakin kurjempiin kammioihin ja toisinajattelijoita teloitettiin. Vampyyri itse imi kansansa verta ja asui perheineen yhdessä maailman suurimmista palatseista. Ristiä ei tarvinnut pelätä, sillä kirkko oli kommunistisille diktatuureille tyypilliseen tapaan ajettu ahtaalle.

Kansainvälisessä politiikassa tapahtui 1980 ja -90 lukujen vaihteessa paljon jännittäviä asioita, jotka kiehtoivat historiaa lempiaineenaan pitäneen pikku Juhon mieltä. Berliinin muuri murtui, Neuvostoliitto hajosi ja Jugoslavian sodat alkoivat. Itä-Eurooppaan syntyi yli tusinan verran uusia valtioita. Ainoastaan Karjalaa ei palautettu. Muistiini ovat painuneet synkeät uutiskuvat talvisesta Bukarestista. Vampyyridiktaattori yrittää puhua palatsinsa parvekkeelta äkäiselle kansalle, joka kuitenkin on jo repinyt kommaritunnukset irti Romanian lipusta. Seuraavissa kuvissa teloitettu Ceausescu makaa vaimoineen hangessa.

Nicolae Ceausescun hauta avattiin keskiviikkona 21.7. Romanialaiset haluavat nyt varmistua siitä, että vampyyri todellakin on kuollut. Toivottavasti romanialaiset myös muistavat iskeä kunnon karahkan läpi verenimijän sydämen. Ehkäpä näin varmistetaan, että maailmanhistorian julmin yhteiskuntamalli ja ideologia, eli kommunismi, ei enää koskaan pääse Euroopan vapaiden kansojen verta imemään.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Reijo Tossavainen
  Hei 25, 2010 @ 19:08:23

  Kävin muutama vuosi sitten Bukarestissa. Nikolai Ceausescun suuruudenhullu palatsi oli lattiapinta-alaltaan yli 20 hehtaaria. Nikolai rakennutti valtion varoilla Elena-vaimolle pienemmän mökin, vain 3 hehtaaria. Kyllä siinäkin oli Elenalle riittävästi pölyjen pyyhkimistä… Palatsien tieltä raivattiin iso osa kaupungin historiallista keskustaa…

  Muutoin lykkyä tykö Juholle vaalityöhön…

  Vastaus

 2. mamowolde
  Hei 27, 2010 @ 11:13:23

  Dracula. Ei Dragula.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: