Häkäministeri Sotamiehelle.

Olen tänään potenut kuumetta ja flunssaa. Lisävaivaa, eli päänsärkyä on tuottanut, kun olen kuunnellut samassa Kotkan kaupunginvaltuustossa kanssani istuvan puolustusministeri Jyri Häkämiehen kommentteja radiossa.
Suomi suunnittelee miinalaiva Pohjanmaan lähettämistä Somalian rannikolle. Tarkoituksena on turvata kansainvälisten kauppalaivojen rauhaisa kulku ja estää niitä joutumasta somalialaisten merirosvojen kynsiin.

Suomen suunnitelmat ovat jälleen kerran osa jotakin EU:n kuviota ja maksavat taasen miljoonia euroja enemmän kuin vaikkapa reumasairaala, jonka mainitseminen tässä yhteydessä on varmaankin populismia.

Minulla on valtuustoystävälleni Jyri Häkämiehelle parempi idea. Jos tervehdyn huomisekseen valtuuston kokoukseen, aion sen hänelle epävirallisessa kahvipöytäkeskustelussa esittää. Ideani on seuraava: Suomi kustantaa jokaiseen Somalian rannikon läheisyyteen purjehtivaan EU:n kauppa-alukseen kaksi konekivääriä ja molempia varten jääkäriryhmän verran miehiä. Toinen konekivääreistä asetetaan kauppalaivan paapuurin ja toinen tyyrpuurin puolelle. Molemmilla aseilla olisi lupa tappaa.

Laivoille asetettavat sotilaat olisivat suomalaisia varusmiehiä, tai reserviläisiä, jotka kerättäisiin niiden vapaaehtoisten joukosta, jotka tällaisiin kansainvälisiin tehtäviin olisivat halukkaita. Säästäisimme tässäkin kohtaa kustannuksissa, kun ei tarvitsisi maksaa kuin sitä häpeällisen pientä päivärahaa, eikä ammattisotilaan palkkaa. Onneksi jopa Vihreät tietävät, että Suomessa riittää varusmiespalvelukseen vapaaehtoisia. Erona Vihreiden aiemmin esittämään malliin, saisivat nyt nämä vapaaehtoiset myös oikeaa taistelukosketusta kansainvälisiltä kentiltä.

Väitteeni on, että vuoden sisään merirosvous Somalian rannikolla loppuisi lähes kerta laakista. Jatkossa ei tarvitsisi kuin joka kymmenenteen laivaan sijoittaa yksi konekivääriryhmä partioimaan. Toinen väitteeni on, että varusmiehin ja konekiväärein aikaan saatu operaatio tulisi Suomelle paljon nyt esitettyä miinalaiva Pohjanmaan lähettämistä edullisemmaksi. Kolmas väitteeni on, että näin Suomi nousisi rauhanturvaamisen suurvallaksi.

Neljäs väitteeni sitten onkin, että Häkämies ei ministerikiireiltään taaskaan ehdi huomiseen Kotkan kaupunginvaltuuston kokoukseen, eikä ehdotukseni saavuta tätä suurinta päättävää elintä.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Veli
  syys 16, 2010 @ 10:34:48

  Suurin ongelma ehdotuksessasi taitaa olla se, että se oikeasti ratkaisisi merirosvousongelman ja täten siihen ei voitaisi kupata kymmenien vuosien ajan miljoonia euroja rahaa, toiseksi ehdotuksesi olisi halpa, mikä ei käy päinsä.

  Vastaus

 2. Sami Virtanen
  syys 28, 2010 @ 11:52:11

  Moro Juho!

  Olet kova mies väittämään. Harvoin kuitenkaan todellisuudessa pääsee väitteidesi toteutumista todistamaan. Nyt esittämistäsi väitteistä on toistaiseksi toteutunut viimeinen eli 25% saldo tähän mennessä. Tosin tuo viimein oli luokattoman varma väite.

  Väittämisiin ja väittelemisiin

  -sami

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: