Copy ja paste

Parhaat ideat ovat niin hyviä, että ne kannattaa keksiä uudestaan. Tsekit ovat satoja vuosia tuottaneet olutta nimeltä Budovar, tai jotain sinnepäin. Samoilta seuduilta Amerikkaan muuttaneet siirtolaiset jatkoivat perinnettä uudella mantereella, jossa kyseinen tuote vuosien saatossa sai nimen Budweiser. Muutama vuosi sitten Amerikan ökykapitalisti haastoi pienen tsekkiläisen panimon oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksista. En muista kuinka asiassa kävi.
Kun kansanedustajista koottu työryhmä aikoinaan pohdiskeli presidentin valtaoikeuksien muuttamista, oli Perussuomalaisten Raimo Vistbacka ainoa, joka jätti asiasta eriävän mielipiteen. Muuten työryhmä oli täysin yksimielinen. Nyt SDP:n todellinen johtaja Eero Heinäluoma käyttää tomeria puheenvuoroja Vistbackan paperin pohjalta, samalla auliisti unohtaen mainita alkuperäistä lähdettä.
Maahanmuuttopolitiikassa tuntuvat kaikki puolueet RKP:tä lukuun ottamatta tulleen enemmän tai vähemmän meidän linjoille. Jutta Urpilainen (sd.) kopioi vaalisloganikseen jopa ikivanhan perussuomalaisen sananlaskun ”maassa maan tavalla”, joka edellisen kerran oli kirjattuna ohjelmaluonnokseemme eduskuntavaaleissa 2007. Vihreiden Pekka Haavisto puolestaan huomasi, että pakolaisia olisikin halvempaa ja muutenkin tuloksellisempaa auttaa siellä niiden lähtöalueiden läheisyydessä. Itse tuumailin täsmälleen samoja asioita jo tässä vuonna 2009 tehdyssä Kymen Sanomien haastattelussa:
http://www.kymensanomat.fi/Online/2009/07/05/Skitsofreeninen+tilanne/200937343941/4
Seuraavaksi Vihreät varmasti hoksaavat, että maahanmuutto etelästä pohjoiseen lisää lentoliikenteen kasvun myötä ihmiskunnan hiilijalanjälkeä? Jo muutama vuosi sitten tehdyn esityksemme venäläisrekkojen tiemaksuistahan Vihreät jo ehtivätkin kopioida.
Vasemmistoliitto meni ja otti kopion Perussuomalaisten eduskuntaryhmän elokuussa Porvoossa esittämästä kannanotosta, liimaten vain oman logonsa siihen päälle. Nyt Vasemmistoliitto siis esittelee omana keksintönään pääomaveron progressiivisuutta (jota minäkin kannatan siihen asti, kunnes pikkukioskistani tulee miljardibisnes).
Pakkoruotsista ovat tänä kesänä ja syksynä kirjoittaneet miltei kaikki ja joka puolueesta, RKP:tä lukuun ottamatta, on kuulunut kriittisiä ääniä. Jopa ministeri Mauri Pekkarinen (Kesk.) äityi tässä taannoin taivastelemaan ruotsinkielen määräävää asemaa. Enää se ei olekaan kielirasismia, kuten meidän näkemyksenämme vielä muutama vuosi sitten.
Pari viikkoa taaksepäin joku haminalainen keskustapoliitikko haaveili Kymen Sanomien yleisönosastolla Suomen satamayhteydestä Barentsinmerelle. Itse kirjoitin samasta asiasta Kymen Sanomissa ja puolueemme omassa lehdessä jo viime keväänä. Kun tekstaripalstalla asiasta haminalaiskepulia seuraavana päivänä muistutettiin, ilmoitti hän vaihtavansa puoluetta, jos väite pitää paikkansa. Ei muuta kuin tervetuloa perusleiriin. Äänestäjäsi ovat jo täällä!
Ps. Puolet tästä tekstistä on muuten kopiota eräästä joukkokirjeestä, joka meidän persujen sähköposteissa nyt pyörii.

3 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Sami Virtanen
  Lok 01, 2010 @ 08:54:08

  Muna vai kana?

  Kepulit ja sopulit jätän rauhaan, mutta omaa väria puolustan seuraavin argumentein.

  Muutama vuosi on tietysti liukuva käsite, mutta Vihreät julkaisivat huhtikuussa 2006 liikennepoliittisenohjelman. Ohjelma pitää sisällään venäläistenrekkojen maksut. http://www.vihreat.fi/files/liitto/liikennepoliittinen.pdf sivu 35, kappale 8.

  Mitä tulee Haaviston kommentteihin, niin hän on jo vuosikausia esittänyt samansuuntaisia ajatuksia. Siihen on tähdännyt myös hänen Afrikassa (Sudan ja Somalia) tekemänsä rauhantyö. Googeli kyllä auttaa löytämään artikkeleita asiasta.

  Pakkoruotsista on väännetty ja näköjään yhä edelleen väännetään lähes kaikkien puolueiden sisällä kättä. Niin myös vihreissä. Saas nähdä saako puoluevaltuuskuntamme tulevana viikonloppuna aiheeseen liittyen puolueelle jonkinlaisen kannan muodostettua. Ainakin esityslistalla on kielipoliittinen linjapaperi.

  -sami

  Vastaus

 2. Pekka
  Lok 10, 2010 @ 14:23:10

  ”Nyt Vasemmistoliitto siis esittelee omana keksintönään pääomaveron progressiivisuutta”

  Melkoisen paksu väite, sillä vasemmisto on liputtanut yli sata vuotta Suomessa progressiivisen verotuksen puolesta.

  Vastaus

 3. Anna-Liisa
  Mar 07, 2010 @ 07:36:26

  Linkittämässäsi Kymen Sanomien jutussa sanotaan näin: ”Viimeinen niitti oli se, kun Kotkan lasten ja nuorten lautakunta esitti luopuvansa maahanmuuttajalasten omakielisestä opetuksesta. Jos kaupunki ei sitoudu maahanmuuttajien kotouttamiseen, sen ei pitäisi Eerolan mielestä ottaa heitä vastaan lainkaan.”

  Hartaasti luetunymmärrystä harjoitettuani ymmärrän tämän niin, että mielestäsi maahanmuuttajalapsille on annettava omakielistä opetusta.

  Tämä voi tarkoittaa sitä, että koulua pitää saada käydä lapsen omalla kielellä, jolloin vaarana on, että suomi jää oppimatta.

  Se voi tarkoittaa myös sitä, että lasta ei paiskata kylmiltään suomenkieliseen kouluopetukseen, vaan apuna ja opin perillemenon varmistuksena käytetään lapsen omaa kieltä.

  Kumpaa tarkoitat?

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: