Yrittäjäilmapiirin parantaminen voidaan aloittaa Jumalniemestä.

Elinkeinoelämän keskusliiton tuoreen selvityksen mukaan Kotkassa on Suomen huonoin yritysilmapiiri. Vastaavasti olemme kuitenkin asukasta kohden laskien maamme eniten velkaantunein kunta. Valitettavasti nämä mainitut seikat eivät kuitenkaan kumoa toisiaan. Pikemminkin päinvastoin, sillä mitä enemmän velkaannumme, sitä enemmän kaupungin yrittäjävastainen valtuusto taas korottaa yrittäjien asemaa heikentäviä kiinteistöveroja.

Tämän kaupungin satamiin on pienen yrittäjän edelleenkin hankala laivaansa ankkuroida, vaikka aivan viime vuosina on pientä parannusta suhtautumisessa havaittavissa ollutkin.

Maamme menestyneimpiin yrittäjiin kuuluva Toivo Sukari on nyt tulossa Jumalniemeen. Tämä on yksinomaan hyvä ja kuntataloutta tervehdyttävä uutinen. Sukarin ansiosta saamme kymmeniä uusia työpaikkoja ja kymmeniätuhansia asiakkaita rahoineen. Tätä työllisyyden peruskalliota toivoisin ELY keskuksenkin arvostavan.

Sitä, millaisia liikkeitä Sukari Ideaparkkiinsa havittelee, ei millään lailla tulisi kaupungin toimesta estää. Pelko siitä, että Jumalniemen yhä kasvava tarjonta söisi Karhulan keskusta-alueen palveluita, on turha. Karhula ja Jumalniemi tulevat ajan saatossa kasvamaan yhteen. Kymenlaakson tosiasiallinen liiketaloudellinen keskusta tulee muodostumaan tälle seudulle. Toivottavasti kaupungilla riittää älyä kehittää suoria liikenneyhteyksiä myös Kotkansaarelta Jumalniemeen, jolloin seudun todellinen taloudellinen dynamiikka saataisiin esille.

Se että Kotka on yrittäjäilmapiiriltään Suomen huonoimmaksi todettu paikkakunta, on häpeä. Tämä asia on korjattava. Parhaimmin se onnistuu luopumalla niistä rajoituksista, jotka nyt koskettavat Jumalniemen alueelle tähtääviä yrityksiä.

1 kommentti (+lisää omasi?)

 1. Anna-Liisa
  Mar 07, 2010 @ 07:52:14

  Alkon siirtäminen Karhulan keskustasta Jumalniemeen oli anteeksiantamaton teko autottomille. [vitsivaroitus] Voisi kuvitella että Alkolla olisi yleisen hyvän velvoitteita yleisen turmeluksen levittämisen ohella. [vitsivaroitus päättyy]

  Ihan vakavasti puhuen katson että Alkolla pitäisi olla yleisen hyvän velvoitteita, sen yritystoimintahan on menestyksellistä aina, siitä itsestään riippumatta.

  Huom! Oma lehmä ei ole ojassa: en asu entisen Karhulan Alkon toimialueella, en liioin Jumalniemen. Minulle ei asialla ole henkilökohtaista merkitystä.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: