Kymessä ei ole kuin Tiusanen

Vasemistoliiton kotkalainen vaikuttaja Semi Lommi arvioi Ankkurissa 20.11 julkaistussa kolumnissaan paitsi omia, myös Perussuomalaisten mahdollisuuksia tulevissa eduskuntavaaleissa. Lommi arvioi, että Kymen piiristä ei löydy Timo Soiniin verrattavissa olevaa karismaattista ääniharavaa ja siksi puolueemme äänimäärä ei tulisi vastaamaan nykyistä huimaa kannatustamme.

Rohkenen olla Lommin kanssa eri mieltä. Perussuomalaisten kannatus Kymen vaalipiirissä on kaikissa viimeisissä vaaleissa ollut huomattavasti valtakunnan keskiarvoa korkeampaa. Eurovaaleissa Kymen piiri oli Perussuomalaisten ylivoimaisesti parasta kannatusaluetta ja erittäin valovoimainen Freddy Van Wonterghem sai piirissä toiseksi eniten ääniä, toki heti Soinin jälkeen.

Perussuomalaisten tavoitteena on saada Kymen vaalipiiristä kaksi kansanedustajaa kevään 2011 vaaleissa. Eurovaalien tuloksella se olisi jo toteutunut ja sen jälkeen puolueen kannatus ja jäsenmäärät ovat vain nousseet. Jos vuoden 2008 kuntavaalit olisivat olleet eduskuntavaalit, olisi Vasemistoliitto menettänyt ainoan paikkansa Kymestä juuri Perussuomalaisille. Kuntavaaleissa oli äänestettävä nimenomaan paikallisia ehdokkaita, eikä Timo Soinia. Pärjäsimme omilla ehdokkaillamme siis paremmin kuin Vasemistoliitto, joka oli lähinnä kansanedustaja Pentti Tiusasen äänimäärän varassa.

Perussuomalaisten ehdokaslista on tasainen, eikä kukaan voi tietää ketkä kaksi siitä Arkadianmäelle valitaan. Sen sijaan Vasemistoliiton kaikki ehdokkaat, Semi Lommi mukaan lukien, ovat vain ja ainoastaan Pentti Tiusasen epävarmaa uudelleenvalintaa tukevia täyte-ehdokkaita. Sen he tietävät myös itse, vaikka eivät myöntää kehtaakaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: