Palvelujohtajan virkaan ei tarvita uutta hakua.

Kotkan toiseksi kovapalkkaisimman virkamiehen, eli palvelujohtajan virkaa hakenut Jani Salenius ilmoitti 22.11.2010 vetäytyvänsä koko hakuprosessista. Tämä saattoi yllättää monet, sillä näyttihän virka ikään kuin hänelle räätälöidyltä. Syyksi luopumiselle Salenius ilmoittaa perhesyyt. Kunnioitan Saleniuksen ratkaisua. On hienoa, että mies asettaa perheen uransa edelle. Palvelujohtajana Kotkassa työskenteleminen edellyttäisi paljon iltoja poissa kotoa ja kokemuksesta tiedän, että sellainen on pienen lapsen isälle rankkaa.

Se mikä asiassa kummastuttaa, on kaupungin johdon ajatus laittaa palvelujohtajan virka uuteen hakuun. Osallistuin itse paikkaa hakeneiden henkilöiden haastatteluihin ja mielestäni meillä olisi nyt oikein hyvät vaihtoehdot valita Kotkalle uusi palvelujohtaja, ettei Tauno Telarannan suotta tarvitsisi eläkkeelle jäämistään pitkittää, vaikka se kovasti muotia nykyisin tuntuu olevankin.

Se että paikka laitetaan ennakkosuosikin vetäytyessä uuteen mietintään, ei ole omiaan vähentämään niitä epäluuloja, joita joillakin ihmisillä kyseisen viran täyttämisen suhteen on. Pahat kielet ovat väittäneet, että paikalle halutaan sopivin, eikä pätevin. Mielestäni tällaisilta huhuilta olisi nyt katkaistava siivet ja valittava palvelujohtaja niiden henkilöiden joukosta, jotka lähtötelineissä vielä ovat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: