Suomi toistaa Ruotsin virheet.

Viikonlopun uutiset kertoivat, että Ruotsissa oli paukkunut ja räjähdellyt. Kansainvälinen terrorismi oli saapunut naapuriin. Yleensä kaikki se mikä tapahtuu Ruotsissa, tapahtuu aina pienellä viipeellä myöhemmin Suomessakin.

Ruotsissa on tehty terrorismin torjunnan kannalta ainakin kaksi merkittävää virhettä. Ensinnäkin on lähdetty mukaan USA:n johtamiin sotaretkiin muslimimaailmaan ja toisekseen, on otettu maahanmuuttajia näiltä samoilta alueilta. Suomen ulko- ja maahanmuuttopolitiikka ei paljon Ruotsista poikkea.

On turhaa viisastella siitä, kuinka syvää kumppanuutemme NATOn kanssa on, vai osallistummeko vain rauhanturvaamiseen ja siviilikriisinhallintaan. Vastapuolen silmissä olemme miehittäjiä siinä missä aikoinaan Saksan aseveljiäkin.

Kaakkois-Suomen lehdet julkaisivat 13.12 toimittaja Seppo Häkkisen artikkelin Perussuomalaisten kannatuksen kasvusta. Siinä Tampereen yliopiston valtio-opin professorin, Heikki Paloheimon tuella Perussuomalaisista tehtiin, lyhyesti tiivistäen, heikosti koulutettujen fasistien puolue. Suomi on vapaa maa ja analyyseja saa tehdä. Minun näkemykseni on, että niin kauan kuin Suomi Ruotsin lailla pitää maailman sotaseikkailuja omaa sisäistä turvallisuuttamme tärkeämpänä tehtävänä, ei äärimmäiseen keskustaan sijoittuvan liikkeemme kasvulle tule loppua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: