Ei politiikka rulettaa likapyykkiasiassa.

Kymen Sanomien pääkirjoituksessa 6.1.2011 toimittaja Markku Espo peräänkuuluttaa Perussuomalaisilta jotain muutakin, kuin ”ei –politiikkaa”. Kaiken vastustamisen asemesta Espo haluaisi kuulla Perussuomalaisilta konkreettisia esityksiä siitä, miten esimerkiksi työllisyyttä saataisiin nostettua ja tuloeroja kavennettua.

Espon kirjoituksen kanssa samalla sivulla on uutinen, joka kertoo Kotkan nyt siirtävän hoitohenkilöstönsä pyykinpesun aavan meren tuolle puolen, eli Viroon. Näin on palvelujohtajana palkkakuopassaan jatkavan Tauno Telarannan mukaan suunnilleen pakko tehdä, kun kerran halvalla saa. Viron kielellä halpa muuten tarkoittaa huonoa.

Olen useaan kertaan lehtiin kirjoittanut ja valtuustossakin puhunut, kuinka Kotkan pitäisi kilpailutuksessa ottaa huomioon niin sanotut kokonaiskustannukset alueen taloudelle, eikä aina vain katsoa sitä vaihtoehtoa, joka on halvin. Kun uimahallin rakentajat, tai pyykinpesupalvelut ostetaan Virosta, nousee työttömyys Kotkassa. Tästä seuraa kustannuksia sosiaalipuolelle. Jos taas käytettäisiin suomalaista työvoimaa, tai edes tänne haalittuja pakolaisia, jäisivät palkkatulot ja verot kasvattamaan Kotkan elinkeinoelämää.

Olkoon tämä lyhyt kirjoitukseni esimerkki siitä, että kyllä Perussuomalaisilla on olemassa yksinkertaisia ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin, jos niitä vain halutaan kuulla. Kotkasta Viroon siirtyvän likapyykin kohdalla ”ei politiikka” puolustaa Kotkan työllisyyttä ja elinkeinoelämää

1 kommentti (+lisää omasi?)

 1. Jukka Sinivaara
  Tam 07, 2011 @ 10:15:45

  Joo! Espon Markku alkaa olla jo siinä iässä että hänellä ei seiso kuin järki!

  Voithan Juho käydä esittelemässä Markulle vähän Sepra-ohjelmaa http://www.seprat.net/files/Tiedostot/Sepra%20ohjelma%20netti.pdf. Ymmärtääkseni olet ihan käräjäoikeuden lainvoimaisella päätöksellä just tohon ohjelmaan kytköksissä.

  Jos Espon Markulle ei riitä Sepra-ohjelma, niin esittele sitä valtioneuvoston maaseutupolitiikan yhteistyöryhmää. Sen verkostomaiseen työhön osallistuu yli 500 ihmistä useista ministeriöistä ja muista organisaatioista.

  Eiköhän tosta porukasta löydy jo jos jonkinlaista ohjelmaa?

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: