Perussuomalaisten nousua ei pysäytä mikään.

26.1 ilmestyneessä ilmaisjakelulehti Ankkurissa sekä Petri Piiparin pääkirjoitus, että Kari Häkämiehen haastattelu herättivät mielessäni muutamia ajatuksia.

Entisen ministerin ja nykyisen dekkarikirjailijan, Kari Häkämiehen (kok) mukaan Kotkaa voidaan johtaa ainoastaan demareiden ja Kokoomuksen komennossa. Näin on nimittäin tehty aina ennenkin ja tämän seurauksena Kotka on Suomen velkaantunein kunta. Ilmeisesti ainoastaan sinipuna-akseli voi turvata johtajien palkankorotukset? Häkämies aliarvioi puolueemme kannatuksen pysyvyyttä epäilemällä, että se mikä menee nopeasti ylös, tulee myös nopeasti alaskin. Itse tiedän, että mitä syvemmälle korkkia painetaan, sitä korkeammalle se ponnahtaa.

Petri Piipari puolestaan ennakoi perussuomalaisten hurjan kannatuskasvun vaikuttavan muutaman vuoden sisään radikaalisti Kotkan valtuuston rakenteeseen. Tämä on totta. Kun vuonna 2006 lähdin mukaan politiikkaan, otin tavoitteekseni auttaa perussuomalaisia nousemaan Kotkan suurimmaksi puolueeksi siihen päivään mennessä, kun täytän 50 vuotta. Täytän kohta 36, joten minulla on vielä neljät kuntavaalit aikaa. Jos Kotka tänä keväänä saa perussuomalaisen kansanedustajan ja jos Timo Soinista tulee presidentti, saattaa tavoite tällä vetoavulla toteutua jo aiemminkin.

Perussuomalaiset on aivan viime kuukausina saanut paljon uusia jäseniä ja tekijöitä täällä eteläisessä Kymenlaaksossakin. Vastustajien pilkka vähän koulutetuista huutajista ei enää mene läpi. Mukaan on tullut paljon varteenotettavia osaajia elämän eri osa-alueilta. Tämä tuo itselle luottamusta tulevaan, mutta aiheuttaa samalla vastustajien joukossa todella säälittäviä purkauksia. Tällaisia ovat esimerkiksi muutamien vasemmistolaisten taannoiset valheet siitä, kuinka perussuomalaiset muka kannattavat hyvien harrastusten tukemisen lopettamista.

Ps. Helsingin Sanomat julkaisi tänään tuoreimman gallupmittauksen. Ennätykselliset lukemat olivat tällä kertaa 16,2% Demarit ja Kepu tulevat selkä edellä vastaan ja demarit mahtuvat jo samaan virhemarginaaliin. Gallupit eivät kuitenkaan ole totta. Perussuomalaisten kannatus on aina itse vaaleissa ollut gallupeita korkeammalla ja erityisesti näin on ollut täällä Kymen vaalipiirissä.

1 kommentti (+lisää omasi?)

 1. Jukka Sinivaara
  Tam 26, 2011 @ 13:53:48

  Sen verran itsekin asiaa seuranneena olen vakuuttunut, että Perussuomalaisten kannatus jatkaa kasvuaan! Kuten Köyliön tapauksessakin on todettavissa http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satellite/Satakunta/1194658508905/artikkeli/koyliolaisvaltuutettu+loikkasi+suoraan+persujen+eduskuntavaaliehdokkaaksi.html, liikettä ns. vanhoista puolueista Perussuomalaisten suuntaan on

  http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/01/hs_perussuomalaisten_kannatus_kasvussa_2315995.html
  Sen mukaan 16,2 prosenttia suomalaisista äänestäjistä kannattaisi perussuomalaisia, jos vaalit järjestettäisiin nyt. Kokoomus on yhä puolueista suosituin 21 prosentin kannatuksellaan. Kakkosena on keskusta, jonka kannatus on nyt 18,3 prosenttia ja kolmantena SDP, jota vaaleissa äänestäisi 18,2 prosenttia.

  Eduskuntavaalit ovat sunnuntaina 17.4.2011. Näin ollen siihen on aikaa runsaat kaksi ja puolikuukautta. Jos Perussuomalaisten kannatus kasvaa tuon 1 prosentin kuukaudessa, niin on mielenkiintoista nähdä monenneksiko suurin puolue Perussuomalaiset on tulevassa eduskunnassa?

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: