Monikulttuurisuus ei toimi

Marraskuussa 2010 Saksan pääministeri Angela Merkel lausui monikulttuurisuudesta jotain sellaista, joka vielä viisi tai kymmenen vuotta sitten olisi tuomittu rasismiksi. Merkelin mukaan monikulttuurisuus ei toimi. Tätä vallankumouksellista lausuntoa seurannut reaktio on verrattavissa Kreikan talouskriisin Euroopassa aiheuttamaan dominoefektiin. Kuluvan vuoden puolella Merkelin kannanottoihin ovat yhtyneet niin Britannian David Cameron kuin Ranskan Nikolas Sarkozykin. Kuka seuraavaksi havaitsee, millaiset ne keisarin uudet vaatteet todella ovatkaan?

Monikulttuurisuus on isänmaan kannalta vahingollinen aate. Se ei ole synonyymi kansainvälisyydelle, eikä edes suvaitsevaisuudelle. Monikulttuurisuuden oppien mukaan maahanmuuttajia ei edes pyritä sulauttamaan ympäröivään valtakulttuuriin, vaan päinvastoin, alkuperäisasukkaat alistetaan kustantamaan tulijoiden rikkautena mainostettu toiseus. Tätä toiseutta edustavat mm. oma uskonnon opetus ja erilliset uimahallivuorot. Huomioitavaa on, että monikulttuurisuutta eivät varsinaisesti aja maahanmuuttajat itse, vaan yleisemmin eräät punavihreät tahot.

Vanha vasemmisto on viimeisen kahdenkymmenen vuoden kuluessa korvannut Neuvostoliiton puutteen monikulttuurisuuden ihannoimisella. Tämä aate on erotettava porvaripuolueiden maahanmuuttomyönteisistä tavoitteista. Porvaripuolueiden pyrkimyksenä on tuoda Suomeen lähinnä Itä-Euroopasta halpaa ja ammattiyhdistystoimintaan sitoutumatonta työvoimaa. Siinä missä vasemmistolaisten maahanmuuttajat elelevät verovaroillamme, vievät porvareiden maahanmuuttajat suomalaisten työpaikkoja.

Vuonna 2010 Kotkan kaupunginvaltuusto päivitti kaupunkistrategiaansa tuleville vuosille. Aiemmissa strategioissa oli ollut lukuisia mainintoja siitä, kuinka Kotka on monikulttuurinen ja kuinka tähän vielä monin eri tavoin pyritään. Huomasin, että virkamiestyönä strategialuonnokseen ujutettu monikulttuurisuus ei suurimmalle osalle valtuustoryhmiä auennut mitenkään, eikä sen vahingollisuutta ymmärretty. Perussuomalaiset vaatikin monikulttuurisuuden poistamista Kotkan tulevasta kaupunkistrategiasta ja näin myös kävi. Kansainvälinen merikaupunki toki olemme tästä eteenkinpäin.

Viime aikoina on ollut paljon porua siitä, kuka kopioi ja minkä idean ja keneltä. Euroopan suurien maiden pääministerien linjaukset monikulttuurisuuden toimimattomuudesta ovat suoria kopioita perussuomalaisten lausunnoista. Tämä on kuitenkin vain ja ainoastaan hyvä juttu ja annammekin ideamme kaikille vapaasti kopioitavaksi.

3 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Jukka Sinivaara
  Hel 11, 2011 @ 11:18:09

  Oikeata asiaahan Juho taas kirjoitti! Täysin päätön käsite koko monikulttuurisuus! Kun ei osata tehdä edes pohjoismaista yhteistyötä, josta osoituksena Suomen sekoilut euron kanssa, – niin miten helvetissä sitä sitten osattaisiin jotain kumman monikulttuurisuutta?

  Vaikka on ihan hyvä olla jossakin määrin populistinen, niin tässä yhteydessä en malta olla toteamatta sitä, etteivät perussuomalaiset ole mitään linjausta monikulttuurisuuden toimimattomuudesta keksineet! Kyllä se on ollut kepun ohjelmassa jo iät ja ajat! Asia ilmenee selvästi muun muassa Sepra-kehittämisohjelmasta http://www.seprat.net/files/Tiedostot/Sepra%20ohjelma%20netti.pdf, jota laadittaessa paikallisista persuista ei vielä ollut oikein hajuakaan!

  Toinen juttu sitten on, miten kepulaiset ovat onnistuneet asiaa esillä pitämään!

  Vastaus

 2. Sami Virtanen
  Hel 11, 2011 @ 11:24:23

  Ei monikultuurisuuden kritisoiminen itsessään ole rasismia. Ylipäätään mielipiteen kertominen ei itsessään voi olla rasismia. Sen sijaan tapa millä mielipiteensä ilmoitaa voi olla hyvinkin rasistinen. Valitettavasti sellaisten monikultturisuuskriitikoiden määrä, jotka uskovat asiaansa niin paljon, että sen nimissä saa sanoa tai tehdä mitä vaan on etenkin nettipalstoilla kasvava. Ja valitettavan monen kirjoittajan nimen perässä on tunnus PS.

  Käänteisesti ajateltuna näiden rasismia sisältävien kannaottojen kritsoiminen ei itsessään ole mitään monikulttuurisuusaatteen palvomista tai kannattamista. Kuten itse sanoit ei suvaitsevaisuus ole monikulttuurisuuden synonyymi.

  Vastaus

 3. ray ban aurinkolasit
  Kes 02, 2011 @ 08:40:08

  Olin hyvin vaikuttunut, minun täytyy sanoa. Olen hyvin harvoin löytää blogin, sekä koulutus-ja viihdyttävä, haluan kertoa teille, osut kohtaan. Blogisi on erinomainen, ei paljon asioita ihmiset puhuvat älykkyyttä. Olen iloinen, minulla on tilaisuus minun liittyvät joidenkin haku.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: