Palkankorotukset siirrettiin vaalien yli

Vuoden vaihteessa kotkalaista kuntapolitiikkaa ja kansalaiskeskustelua kiihotti kaupunginhallituksen päätös nostaa ylimmän virkamiesjohdon palkkoja. Erinäisten vaiheiden jälkeen päätös kuitenkin peruttiin. 11.4 pidetyn konsernijaoston kokouksen päätteeksi puheenjohtaja Vesa Salminen (sd.) ilmoitti, että siinä kesän aikana palkkojen tarkastukset tulevat jälleen tapetille.

Viime kerrasta poiketen on asiasta nyt siis ilmoitettu etukäteen. Edellisen korotussessionkin aikana Salminen kyllä väitti asiasta ryhmänjohtajia informoineen, mutta kukaan muu ei sitä tuntunut muistavan. Niin tai näin, ei tällä kertaa pitäisi kuitenkaan olla mitään esteitä sille, etteikö asiaa, viimekertaisen pöytäjakelun sijaan, ehdittäisi nyt asianmukaisesti laittaa kaupunginhallituksen esityslistalle. Talvellahan Salminen perusteli asian yllättävää päätöksen tekoon tuomista sillä, että Kotkan ja Haminan satamien yhdistäminen oli vienyt keskittymisen muualle. Toivottavasti Kotkan energian ja Kymenlaakson sähkön kuviot eivät nyt aiheuta samaa ”unohdusta”.

Ylimmän virkamiesjohdon palkankorotuksia ei siis sittenkään peruttu. Ne vain siirrettiin yli eduskuntavaalien, lähemmäs kesää. Ilmeisesti päälle painavien kesälomien ajatellaan rauhoittavan kaupungin alempipalkkaisia duunareita. Toivottavasti ajatuksena ei sentään ole korottaa johdon palkkoja taannehtivasti esim. vuoden alusta alkaen. Tämmöinen tapahan tässä kaupungissa on joskus aiemminkin ollut.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Jukka Sinivaara
  Huh 12, 2011 @ 14:12:18

  Kiitokset tiedosta! Nyt ainakin pääluottamusmiehillä luulisi olevan aikaa ennakolta reagoida tilanteeseen! Jos jälkikäteen tulevat nyt apuja pyytämään, niin ainakaan minulta sitä ei tipu!

  Vastaus

 2. alkuasukas
  Huh 15, 2011 @ 05:07:52

  Kyllähän ylemmillekin virkamiehille kuuluu palkankorotukset kuten muillekin. On vaan oltava tarkkana ettei mennä härskisti yleisen tason yli. Inflaatio on 3,3 prosenttia, ja äskettäin sovitut työntekijäliittojen palkankorotukset eivät yllä edes siihen. Ei siis ole mitään perustetta suuriin korotuksiin koska nykytilanteessa kukaan muukaan ei niitä saa.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: