Miltä nyt tuntuu?

Ensimmäiset kaksi viikkoa kansanedustajana ovat nyt takana. Olen pienen maalaiskoulun kasvatti. Sieltä siirryin aikoinani yläasteelle isoon keskustan kouluun. Pikkukaupungin valtuustosta Arkadianmäelle siirtyminen on fiilikseltään suunnilleen sama asia. Sitä ei tiedä missä on vessa ja isojen poikien kohtaaminen jännittää.

Moni ei usko, mutta eduskunnassakin on mokutusta. Jyri Häkämies (kok.) antoi minulle vinkin, että kukaan oikea kansanedustaja ei kuulemma koskaan kanna salkkua eduskuntatalon sisällä. Tarvittavat paperit kuskataan aina kainalossa ja paljaaltaan ilman salkkua. Hiljalleen aloittelevat kansanedustajat sitten kuulemma hoksaavat, että eihän täällä perkele kenelläkään ole mitään dorkaa salkkua riesanaan. Jotkut eivät hoksaa ja heille sitten nauretaan vielä ennen linnanjuhliakin. Onneksi Häkämies opasti minua ja nyt tunnen ylemmyyttä nolon oloisiin demarikeltanokkiin länsirannikolta.

Herra Hakkaraisesta on tullut kohupersu. Hän imitoi imaamia ja puhui turvapaikkaa hakevista neekeriukoista. En tuntenut Hakkaraista ennalta, kuten en suurinta osaa muistakaan perussuomalaisten eduskuntaryhmän edustajista. Tapasin hänet ensimmäisen kerran oman ryhmäkokouksemme yhteydessä, ennen kuin media sitten esitteli hänet koko Suomelle. Mielestäni edustaja Hakkarainen on oikein sympaattinen ja valloittava veijari. Sellainen, jollaisia on Pölösen elokuvissa. Ja juuri sellainen, jota ylemmyydentuntoinen punavihreä kulttuuriälymystö ällöää, mutta kansa rakastaa. Aito ihminen.

Puoluejohtaja Timo Soini ehdotti minua suureen valiokuntaan. Siellä päätetään Euroopan Unionin asioista. Tuntui hienolta, että minut haluttiin niin tärkeään virkaan. Jussi Halla-ahosta tehtiin hallintovaliokunnan puheenjohtaja. Se on mielestäni aivan erinomainen asia. Siellä taasen päätetään maahanmuuttoasioista ja Jussi, jos kuka, on siihen pestiin täysin oikea mies. Samoin kuten on Jussi Niinistö puolustusvaliokuntaan.

Uuden hallituksen muodostanevat Kokoomus, SDP ja Perussuomalaiset. Jokainen näistä joutuu siirtämään osan vaalitavoitteistaan tulevaisuuteen. Jokainen myös saa joitain tavoitteitaan läpi. Arvaan jo valmiiksi, että Kepu ja Vihreät tulevat syyttämään meitä takinkääntäjiksi. Samoin tekee Vasemmistoliitto. Nämä kolme puoluetta eivät muuten tule saamaan mitään vaalien alla tekemiään lupauksiaan läpi. Perussuomalaiset lunastaa vähintään kolmasosan vaalien alla esittämistään tavoitteista.

Torstaina 28.4 edustin Jussi Halla-ahon kanssa perussuomalaisia Ylen A-Talk ohjelmassa. Lähetyksessä keskusteltiin maahanmuutosta ja sukupuolineutraalista avioliittolaista. Ohjelmassa mukana olleen Anna Kontulan (vas.) näkemykset hämmensivät. Hänen mukaansa Suomeen saisi tulla suunnilleen mistä tahansa, ilman mitään edellytyksiä elättää itsensä täällä ja sitten, jos pitäisikin heivata maasta ulos, niin ei muka saisi ennen käännytystä vangita. Sama henkilö kannatti myös sukupuolineutraalia avioliittolakia, jota tuskin saataisiin aikaan, jos Kontulan himoitsemat joka ikinen Irakin ja Somalian kansalainen tänne asumaan otettaisiin.

Eduskunnan puhemieheksi valittiin pieni viiksekäs juutalainen. Minäkin äänestin häntä. Mielenosoittajat eduskuntatalon portailla väittivät perussuomalaisten olevan natseja. Mielestäni nämä mielenosoittajat ovat tyhmiä luusereita, jotka eivät tiedä mitä olivat natsit ja mitä ovat perussuomalaiset.

Vappupuheissani sekä Kotkan että Haminan torilla palautin muistiin neljän vuoden takaiset tunnelmat. Työskentelin silloin Kotkan maahanmuuttajapalveluissa ja olin juuri lopettanut eduskuntavaalikampanjani. Jouduin esimieheni puhutteluun, joka kertoi terveisiä Kotkan kaupungin ylemmiltä virkamiehiltä. He käskivät minua lopettamaan politiikan harrastamisen ja lehtiin kirjoittelun, tai muuten työurani Kotkan kaupungin palveluksessa kuulemma loppuisi. En kuitenkaan lopettanut politiikan harrastamista, enkä lehtiin kirjoittelua. Tänä keväänä työurani Kotkan kaupungin maahanmuuttajapalveluissa loppui. Ähäkuttia virkamiesportaaseen..

21 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. mertsu merivirta
  Tou 02, 2011 @ 04:37:15

  HYVÄ KIRJOITUS………..JKM

  Vastaus

 2. Kalle m
  Tou 02, 2011 @ 08:57:13

  Todella hyvä kirjoitus,meidän miehiä,ehdottomasti.

  Vastaus

 3. Pekka
  Tou 02, 2011 @ 09:03:17

  Viihdyttävä kirjoitus, jossa paljon asiaa ja oivallustakin! Jatka samaan malliin.

  Vastaus

 4. Petri Kaivanto
  Tou 02, 2011 @ 09:27:59

  Loistavaa Juho!

  Vastaus

 5. MR.Ex-Åbo
  Tou 02, 2011 @ 10:03:59

  Oikein hyvä kirjoitus. Katsoin kyseisen A-Talk -lähetyksen ja suoriuduit siitä hyvin Jussin kanssa. Mitä entisen esimiehesi kommentteihin tulee, niin ähäkutti on juuri sopiva vastaus 🙂

  Onnea uuteen työhön, tulee jotain tolkkua eduskuntaan usean kymmenen persuedustajan voimin. Sanoin persu, vaikka James, jota äänestin, on sanasta toista mieltä…..

  Vastaus

 6. Jukka Sinivaara
  Tou 02, 2011 @ 10:29:12

  Täyttä asiaa Juholta! Joka hommassa on omat kommervenkkinsä, eikä se eduskunta tässäkään suhteessä eroa muista! Tarttee vissiin kysäistä tältä mun parhaalta yhteistyökumppanilta hänen natsitaustoistaan http://www.laurahuhtasaari.fi

  Vastaus

 7. Juha Koski
  Tou 02, 2011 @ 14:02:54

  Moi Juho:)

  Katoin sen ohjelman missä olit Halla-Ahon kanssa ja hyvin pojjaat pärjäs:)
  Ootte oikealla tiellä, linja on tiukka ja oikeudenmukainen.
  Nyt vaan tehdään sellanen hallitus missä istuu nuo kolme edellä mainitsemaasi puoluetta.
  Hyvää kevään jatkoa ja onnea työssäsi:)

  Terv Juha pohjanmaalta….

  Vastaus

 8. sepi
  Tou 02, 2011 @ 14:18:05

  et kai nää nyt kuitenkaan lopareita sieltä mamuviraston hommista ottanna? hyvä kirjotus kaikkinensa. jatka samaa mallia, olet kunniaksi meille kaikille sinua äänestäneille!

  Vastaus

 9. Oranki
  Tou 02, 2011 @ 14:34:31

  Onnea vaan Eerolalle täältä länsirannikolta!

  Sen verran Orangille on oikeudentuntoa ja mielikuvitusta suotu että Kotkan virkamiesten fiilisten kuvittelu tuottaa yllättävän paljon hyviä säväreitä 😉

  Vastaus

 10. Juho
  Tou 02, 2011 @ 14:43:19

  Herra Hakkaraisen lausuntojen tyhmyyttä ei kumoa miehen avuttomuudesta aiheutuva sympaattisuus.

  Vastaus

 11. Petja Karvinen
  Tou 02, 2011 @ 17:24:55

  Erinomainen kirjoitus, jonka kantaaottaviin kohtiin on helppo yhtyä.
  Mun mielestäni paitsi, että olet äänestäjiesi valittu ja näkyvä äänitorvi, olet myös hyvä esikuva siitä, että pitää seurata omaa tuntemustaan, eikä alistua ajattelemaan muiden ajatuksia omista mielipiteistään. Kaltaisiasi edustajia Suomi tarvitsee. Menestystä valiokuntiin.

  Vastaus

 12. kirurgi
  Tou 02, 2011 @ 18:12:29

  Hei fasistipaska. Miten ajattelit selittää mussolinifantasiasi kun aika koittaa?

  Pitkät neljä vuotta edessä kun ei koskaan tiedä milloin paska leviää tuulettimeen…

  Muahhahahhahahhahah!

  Vastaus

 13. Nautiluseläin
  Tou 04, 2011 @ 05:47:59

  Rehellisenoloista tekstiä, Juho, kiinnostavia yksityiskohtia. Mitä sitä esittämään jotakin muuta kuin mitä on. Eihän kyseessä sentään ole mikään aivokirurgin homma. Luulisi tuolla asenteella pärjäävän; asiat ovat opeteltavissa sitä mukaan kuin ne eteen tulevat.

  Itse kyllä taitaisin kantaa papereita salkussa – muiden ajatuksista piittaamatta. Eduskunnassakin on nyt koittanut uusi aika, pönöttäminen meni jo; perussuomalaiset ovat kehissä. Salkku on sitäpaitsi hyvä, kompakti pikkutoimisto. Omat suosikkisalkkuni ovat vanhoja pahvisalkkuja, joissa on metalilla vahvistetut kulmat. Kannen sisäpuolelle voi teippailla erilaisia muisti- ja faktalistoja, ja postikortteja. Itse pyrin aina pitämään mukana jonkinlaista kuvaa, jossa on jotakin miellyttävää. Usein se on postikortti jostakin maalauksesta; provencelaiseen maalaismaisemaan katettu eväsretki, Edvard Hopperin autio merimaisema, tms. Kuvaa katsomalla voi nimittäin tarvittaessa nopeasti nollata ajatuksensa keskellä kaiken maailman provokaatioita. (Vink, vink!)

  Jatka ihmeessä ihmisenkokoista raportointiasi.

  Toivottavasti teistä tulee myös hyvät kaverit Herra Hakkaraisen kanssa. Toisin kuin Mauri Kunnaksen kirjat antavat ymmärtää, hän ei suinkaan vaikuta miltään unissakävijältä 😉 Luvassa voi olla vauhtia ja vaarallisia tilanteita! Elämä voi tuntua mielenkiintoiselta.

  Vastaus

 14. entinen kokoomuslainen
  Tou 04, 2011 @ 15:42:31

  Hyvä Eero!

  Ja Kotkan virkamiehet saavat jytky-ähäkutin seuraavissa kunnallisvaaleissa kun hoidatte homman kotiin siellä eduskunnassa.

  Ja muista maahanmuuton lisäksi pakkoruotsi, toinen asia miksi moni meistä vaihtoi puoluetta ja äänesti juuri persuja, lapsiemme edun takia!

  Vastaus

 15. snope
  Tou 05, 2011 @ 16:33:22

  ”Sama henkilö kannatti myös sukupuolineutraalia avioliittolakia, jota tuskin saataisiin aikaan, jos Kontulan himoitsemat joka ikinen Irakin ja Somalian kansalainen tänne asumaan otettaisiin.”

  Hauskaa onkin että nihkeästi irakilaisiin ja somaleihin suhtautuvat persut ovat samoilla linjoilla näiden kanssa. Koskahan saadaan imaami perussuomalaisten ehdokaaksi?

  Vastaus

 16. Kielo
  Tou 05, 2011 @ 17:34:50

  ”Mielestäni nämä mielenosoittajat ovat tyhmiä luusereita, jotka eivät tiedä mitä olivat natsit ja mitä ovat perussuomalaiset.”

  Hei, kiitos kirjoituksestasi, se oli mielenkiintoista luettavaa. Tuo edellä lainaamani virke vain särähti korvaan. Ei liene poliitikolle sopivaa käytöstä haukkua ketään mielenosoittajaa tyhmäksi luuseriksi? Et varmaan halua päätyä otsikoihin tällä siteerauksella…

  Kannattanee keskittyä muutoksen tekemiseen eikä muutoksen vastustajien vastustamiseen ; )

  Ystävällisin terveisin, Kielo

  Vastaus

 17. Anu Stappi
  Tou 06, 2011 @ 12:44:54

  Tekstissäsi on paljon hyvää asiaa, mutta en myöskään ymmärrä kovin jyrkkää suhtautumistasi mielenosoituksiin.

  Rinnastit rauhanomaisen mielenosoituksen A-Talkissa mellakointiin ja nyt nimittelet tähän mielenosoitukseen osallistuneita tyhmiksi luusereiksi. Muistutettakoon, että demokraattisen valtion, jonka ansiosta mm. Persut ottivat veretseisauttavan vaalivoiton ja sinä pääsit Arkadianmäelle, yhtenä tunnuspiirteenä pidetään sekä sananvapautta että kokoontumisen vapautta. Mielestäni se on suuri ihmisoikeusrikos, jos ihmisellä ei ole oikeutta olla asiasta eri mieltä ja osoittaa tätä rauhanomaisesti (väkivaltaisia ja kaikin puolin laittomia mielenosoituksia en hyväksy).

  Hyvää kevättä ja onnea uuteen työhön!

  Vastaus

  • juhoeerola
   Tou 08, 2011 @ 19:45:08

   Mielenosoituksessa (uskon porttiteoriaan, jonka mukaan mielenosoitukset helposti muuttuvat mellakoiksi) rinnastettiin perussuomalaiset natseiksi ja fasisteiksi. Eikö tämä ole paljon pahempi rinnastus?

   Mistä asiasta ne ihmiset olivat eri mieltä? Vaalien tuloksestako? En aidosti ymmärrä mitä vastaan siellä osoitettiin mieltä. Erityisen pahana pidän sitä, että mukaan oli otettu lapsiakin.

   Vastaus

 18. Ripper
  Tou 12, 2011 @ 16:56:47

  ”Arvaan jo valmiiksi, että Kepu ja Vihreät tulevat syyttämään meitä takinkääntäjiksi. Samoin tekee Vasemmistoliitto. Nämä kolme puoluetta eivät muuten tule saamaan mitään vaalien alla tekemiään lupauksiaan läpi. Perussuomalaiset lunastaa vähintään kolmasosan vaalien alla esittämistään tavoitteista.”

  Tuskin syyttävät. Ja nyt näyttää siltä, että Vihreätkin pääsevät toteuttamaan itseään paremmin kuin Perussuomalaiset. Tough luck.

  Vastaus

  • kake
   Tou 15, 2011 @ 10:48:34

   Näin on, perussuomalaiset junailivat RKP:n ja Vihreänliiton hallitukseen jatkamaan maahanmuuttajien hyysäystä ja vihreän veron korotuslinjaa jolla asuminen suomessa on kohta mailman kalleinta.
   Samoin Venäläinen harmaatalous jatkaa Suomen maakamaran hankintaa ja rahan pesua, koska lainsäädäntömme on tässä suhteessa riittämätön.
   Vain hallituksessa voi vaikuttaa. Demogratiassa on tehtävä kompromisseja ja hivuttamalla ja taidolla vietävä tavoitteet läpi.
   On surkeaa, että vihreät saavat 10:llä edustajalla tavoitteitaan läpi, mutta perussumalaiset 39:llä tuskin mitään.

   Vastaus

 19. jake
  Tou 27, 2011 @ 16:57:43

  silloin aikanaan kun Anna Kontula oli vielä nuori ja työskenteli rahasta (ks. Suomen Seksityöntekijöiden Liiton historia ja prostituution monet kasvot), kyllä sinä olisit hänestä tykännyt.

  En ole nänyt Annaa moneen vuoteen, toivottavasti hänestä ei ole tullut mikään miesmäinen ryhävalas niin kuin monista femakoista tuppaa tulemaan.

  Hassu juttu että viherpipertäjät pääsee nyt hallitukseen. Ihan kiva jos säätävät sukupuolineutraalin avioliittolain, vaikkei sillä mitään kiirettä kuitenkaan ole. Ennemmin tai myöhemmin se tulee. Mutta jos tulee tämän vaalikauden aikana, niin tosi hyvin tehty….
  Niissä viherpipertäjissä on kuitenki pari ongelmaa:
  1) ne haluu kouluihin jonkun synkretistisen uskonto-opin, siis jumalten sekamelskan kosmisessa konsensuksessa
  2) liian moni niistä puoltaa pakkoruåttii.
  Kohdan 1 oikea resepti on poistaa kouluista kaikki uskonnonopetus, mukaanlukien viherpipertäjien tykkäämä sönkötys. Mitään uskonnollista ja lässyttävää soopaa ei pidä jättää jäljelle.
  Kohdan 2 oikea resepti on tehdä ruotsin kielestä valinnainen kouluaine.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: