Häviäjien hätätilahallitus

Hädän ollessa suuri, soitetaan hätänumeroon. Hätänumero on 112. Kun Perussuomalaiset ilmoittivat, etteivät lähde Jyrki Kataisen (kok.) hallitukseen, tuli Kataiselle hätä. Kokoomuksen ja demareiden mukaan hallitukseen pyydettiinkin siksi RKP ja Kristillisdemokraatit, sekä tuuliviirivoimapuolue Vihreät, joka heti vaalien jälkeen oli ilmoittanut siirtyvänsä oppositioon. Nyt hallituspohjaksi kaavailluissa puolueissa on yhteensä 112 kansanedustajaa. Kyseessä voidaankin siis sanoa olevan häviäjien (loosers) hätätilahallitus.

Väärin sammutettu, totesi kuitenkin SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen, joka ilmeisen selvästi olisi kaipaillut Vasemmistoliittoakin mukaan. Tämä ei kuitenkaan tule Kataiselle käymään ja siksi ennustankin häviäjien hätätilahallitukselle tiukkoja aikoja. Historiasta perillä olevat tietävät, mitä hätätilahallituksille on aiemmin käynyt.

Asioista vaikein on tietenkin Euroopan taloutta vaivaava kriisi, jolle kohta voidaan antaa kammottava uusvanha nimi suoraan lähes sadan vuoden takaa, eli Espanjan tauti. Nyt esitetyillä konsteilla (ERVV, EVM, EVVK) ei tautia nimittäin saada Portugaliin ja Kreikkaan padottua. Vuoden kuluessa se tarttuu Espanjaan ja sitten eivät rahat, eivätkä takaukset riitä.

Tiedän, että sekä demareissa, että kristillisdemokraateissa on kansanedustajia, jotka vastustavat Euroopan velkamaiden taloudellista auttamista. Kun Espanjan tauti puhkeaa, ei heistä moni istu eduskunnassa nappia painamassa. Muutama edustaja äänestänee opposition mukana tukipaketteja vastaan. Hallituksen kestävyys tulee olemaan karvan varassa.

Perussuomalaiset on nyt pääoppositiopuolue. Pääoppositiopuolueesta tulee olympiadin jälkeen tavallisesti päähallituspuolue. Olisin toki mieluummin ollut mukana hallituksessa jo nyt, mutta en sellaisessa, jossa olisi joutunut toimimaan omaatuntoaan ja -järkeään vastaan. Ja Keskustakin sai sen, minkä halusi, eli puhemiehen oppositiolle (Anssi Joutsenlahti ps.).

Mainokset

5 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Kaapo
  touko 12, 2011 @ 19:34:26

  Veikkailit, että jotkut äänestävät tukipaketteja vastaan. En usko tähän. Suomessa on se perinne, että ne jotka eivät omantuntosa mukaan voi hallituksen mukana äänestää ovat paikalta poissa kun pitäisi näin tehdä.

  Vastaus

 2. IDA
  touko 12, 2011 @ 20:11:41

  Nyt vain tyylikästä, toimivaa oppositiopolitiikkaa. Kunnallisvaaleissa tilanne alkaa sitten vakautua ja neljän vuoden päästä, jos tämä hallitus kestää, Suomeen tulee todella toimiva hallitus 🙂

  Siellä on kuitenkin 33 perussuomalaista enemmän kuin viimeksi ja jopa Nuivan Manifestin allekirjoittajia on yksi enemmän kuin mikä oli koko eduskuntaryhmän koko edellisillä valtiopäivillä. Kyllä se jossain näkyy ja olen varma, että PS saa tavoitteitaan oppositiossakin, jos ei läpi niin ainakin edistymään.

  Vastaus

 3. kake
  touko 15, 2011 @ 10:29:34

  Vain hallituksessa voi vaikuttaa. Äänestin Perussuomalaisia, jotta tulisi muutos.
  Maahanmuutto politiikkaan
  Asimiskustannuksia nostavaan vihreään veroon
  Taitettuun eläkeindeksiin
  Ikärasistiseksi kokemaani korotettuun sairaanhoitomaksuun
  kunaallisverotuksen eläkeläisiä epäoikeudenmukaisesti kohtelevaa vähennys oikeutta.
  EU:n Lissabonin sopimuksen vastaiset tukipaketit olivat myös yksi syy, mutta vain yksi.
  Nyt tuntuu, että sinulle antamani ääni on mennyt ainakin tällä kerralla hukkaan.
  PS on junaillut RKP:n ja Vihreät hallitukseen jatkamaan nykyistä maahanmuutto politiikkaa ja kansalaisia sorsivaa verolinjaa.
  En äänestänyt Puoluejohtaja Soinia raveja katselemaan vaan hallitukseen hoitamaan kansalaisille tärkeitä asioita.

  Vastaus

 4. juha
  touko 15, 2011 @ 19:02:49

  Pelkäämpä ettei pääoppositiopuolue kykene asialliseen saatikka tyylikkääseen oppositiopolitiikkaan. Toivottavasti olen väärässä. Hieman meni maku, kun puolue jättäytyi pois hallituksesta.. Ainahan hallitustunnustelijan haastamista ja vaihtoa olisi voitu yrittää ja sitä kautta hallitus demarien kanssa? Tästä ei kaiketi oikein edes puhuttukaan, ennen Tuomiojan eilistä esiintymistä Lauantaiseurassa?

  Kärkkäimmät politiikkanne vastustajat saattaisivat kutsua tätä vastuun pakoiluksi ja jopa oppositiosta haukkumiseksi.

  Tsemppiä kuitenkin eduskuntaan, sitä tarvitaan tämän maan edun takia.

  Juha

  Vastaus

 5. jake
  touko 27, 2011 @ 16:35:13

  se on ”loser”, eikä kahdella oolla. Looser nimittäin tarkoittaa löysempää. En lähde spekuloimaan mikä ruuvi ja kenellä olisi löysemmällä tuossa tilanteessa.

  Tana, teidän torveilu ketuttaa mua. Olin laskeskellut että viimeinkin päästäisiin pakkoruotsista eroon. Mutta ettehän te edes sitä saa nyt kuntoon, kun jäitte räkyttämön puolelle.
  Yrittäkää nyt edes heivata se pakkoruåtti fidduun, jollakin keinolla. Kaatakaa vaikka se Kataisen hallitus ensi vuonna ja menkää seuraavaan hallitukseen tekemään ruotsi valinnaiseksi kouluaineeksi.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: