Kenialaiset rasistit

Helsingin Sanomien ulkomaan osastossa käsiteltiin 14.7 Somalian kriisin vaikutuksia naapurimaa Kenian puolella. Kenian hallitus on kieltäytynyt avaamasta valmiina odottavaa Ifo II pakolaisleiriä, jolle mahtuisi peräti 40 000 pakolaista.

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että Kenian hallituksen mielestä leirin avaaminen olisi turvallisuusriski. Leirin verrattain hyvien elinolojen arvioidaan houkuttelevan sinne muitakin somalialaisia, kuin vain niitä, jotka pakenevat äärimmäistä hätää. Hallitus pelkää edelleen, että leirille tulevat somalialaiset saattaisivat jäädä sinne pysyvästi vielä kriisin päätyttyäkin.

YK:n pakolaisjärjestön UNCHR:n Kenian osaston edustaja Emmanuel Nyabera tiivistää asian: ”Päähuoli on, että sinne tulisi ihmisiä, jotka eivät ole oikeita pakolaisia”. Ihmisoikeusjärjestö Care on raportoinut, että aiemmin samoille alueille tulleiden pakolaisten myötä, ovat raiskaukset ja muut naisiin sekä tyttöihin kohdistuneet väkivallanteot kaksinkertaistuneet. ”Kun pakolaisten määrä kasvaa ja kasvaa, luonnollisesti turvallisuustilanne heikkenee, jatkaa Nyabera.

Olen itse työskennellyt pakolaisten ja muiden maahanmuuttajien parissa 11 vuotta. Huolenaiheeni ovat täsmälleen samat kuin sekä Kenian hallituksella, että YK:n pakolaisjärjestön Kenian osaston edustajallakin. Pakolaisten määrän kasvun myötä naisten ja lasten turvallisuustilanne heikkenee. Lisäksi liian suuri osa muuttajista ei ole oikeita pakolaisia, vaan he tulevat vain ja ainoastaan parempien elinolojen perässä, eivätkä edes kriisin hellitettyä aio muuttaa takaisin kotimaihinsa.

Minua on näkemysteni tähden syytetty joko rasistiksi, tai halpahintaiseksi populistiksi, joka kerää poliittista kannatusta ihmisten hädällä. Nyt kiinnostaisi kuulla maahanmuuttokriitikoita kritisoivien ihmisten näkemyksiä Kenian hallituksen ilmeisen populistisista mielipiteistä. Edelleen kiinnostaisi tietää, mistä syystä esimerkiksi Helsingin Sanomat päästää tämän kaltaiset ”kenialaiset rasistit” framille, mutta Suomessa samoista teemoista kirjoittavat eivät tahdo valtamediassa saada ääntään kuuluville.

7 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Karva Hansu
  Hei 15, 2011 @ 11:09:54

  positiivista syrjintää se on kun mustan ihmisen sanomana sama asia on hyväksyttävissä ja suomalaisen sanomana halpaa populismia ja rasssissmi.

  Vastaus

 2. PP
  Hei 18, 2011 @ 08:36:19

  Ennen Halla-Ahoa teistä junteista kukaan ei ollut edes kuullut termiä ”positiivinen syrjintä”.

  Vastaus

 3. Surkku
  Hei 20, 2011 @ 18:35:35

  Sitä tuntee ihminen itsensä voimattomaksi tällaisen typeryyden ja sinisilmäisyyden edessä. Onneksi internet on olemassa vaikka suurin osa ihmisistä ei olekaan totuuden etsijöitä.

  Vastaus

 4. Harri Eerikäinen
  Hei 21, 2011 @ 07:03:50

  Afrikkalainen ihminen saa toki pyrkiä kaikin keinoin ajamaan omaa, perheensä, muun viiteryhmänsä tai maansa etuja, ei se ole väärin. On vain väärin jos länsimaalainen katsoo itsellään olevan samat oikeudet.

  Vastaus

 5. Leo Sammallahti
  Hei 22, 2011 @ 13:31:40

  Ovat. Onko siinä jotain ihmeellistä että afrikkalainenkin voi olla rasisti? Onko joku sanonut ettei voi olla? Tekeekö se rasismista jotenkin oikeutetumpaa?
  Rasismille ominainen maaperä on nimenomaan alueilla, joissa omasta elinolostaan pitää taistella. Oli kyse sitten hengissä pysymisestä tai työpaikoista. Tämän pohjalta olisi perusteltua sanoa, että sotaisassa afrikkassa on varmaankin enemmän rasismia ja kansalliskiihkoa kuin Euroopassa.

  Vastaus

 6. kvpl
  Hei 25, 2011 @ 10:05:55

  Outoa, BBC:n artikkeli, päivää ennen tätä tekstiä, kertoo kuinka Kenian pääministeri sanoo leirin aukeavan 10 päivän sisällä. BBC:n artikkelin mukaan leirille mahtuu myöskin 80 000 ihmistä, ei 4 000 niin kuin sinä asian ilmoitit.

  Vahinko etten tilaa hesaria, niin en voi todeta oletko ottanut tiedot silmät kiinni, vai onko hesari ottanut ne silmät kiinni.

  http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-14159182

  Vastaus

  • juhoeerola
   Hei 31, 2011 @ 19:38:28

   Kiitos palautteesta. Heti kirjoitukseni jälkeen Hesari kertoi, että leiri avataan sittenkin. Se että puhun neljästä tuhannesta, on kirjoitusvirhe. Piti laittamani 40 000. Yhtä kaikki, syyt miksi ei haluttu avata, ovat samat kuin itselläni tiettyjen mamujen vastaanottamisen suhteen.

   Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: