En ole katkera mutta kuitenkin.

Kymen Sanomien ylänurkassa toimittaja Tuomas Haakana kysyy, miksi olemme katkeria. Edelleen Haakana uskoo maamme asioiden olevan mainiosti ja kritisoi perussuomalaisia, sekä heidän äänestäjiään muka olemattomien ongelmien paisuttelusta.

Olen lyhyen poliitikon urani aikana tavannut tuhansia ihmisiä, joiden asiat eivät ole hyvin ja joilla on perusteltua syytä olla katkeria siitä, että valtiovalta ei ole hoitanut heidän asioitaan yhtä hienosti kuin esimerkiksi toimittaja Haakanan. On omaishoitajia, mielenterveyspotilaita, 20 vuotta sitten lamassa kaikkensa menettäneitä entisiä yrittäjiä, sekä eläkeläisiä, jotka indeksi on kyyryyn taittanut.

Erityisenä huolena Haakanalla näyttää olevan se, että sekä maahanmuutto, että EU tuntuvat olevan perussuomalaisten hampaissa. Hän kysyykin konkreettista näyttöä siitä, mitä hankaluutta nämä seikat ovat elämäämme tuoneet. En käy kertaamaan kaikkia elämäni aikana Kymen Sanomiin kirjoittamiani esimerkkejä, mutta lyön tässä nyt kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Shengenin sopimuksen myötä tulleen vapaan liikkuvuuden seurauksena olemme saaneet kansainvälisiä murtovarkaita ihan eri malliin kuin mitä ikinä. Se ettei Haakana ole näiden uhriksi joutunut, ei tarkoita sitä, etteikö ilmiötä olisi.

Nykymuotoisesta Euroopan Unionista, sekä maahanmuutosta on meille enemmän kustannuksia, kuin taloudellista hyötyä. Laskentatavasta riippuen puhutaan sadoista miljoonista euroista. Velkakriisin jäädessä takaajien kontolle, nousevat vaikutukset miljardeihin.

Olen vuosien saatossa ihmetellyt mustamaalausta, jota käsittämättömän monet toimittajat meitä kohtaan syytävät. Heidän stereotypiansa meistä ylittävät ne stereotypiat, joita meillä väitetään eri asioista muka olevan. Olen antanut ymmärtää, että suurin osa toimittajista on puoluekannaltaan demareita ja nuoremmasta päästä ollessaan joko punaisia tai vihreitä, jotka aiheuttavat minulle poliittista värisokeutta.

Uusi hallitus ryhtyy perimään lehtien tilaamisesta arvonlisäveroa. Tämä tulee nostamaan Kymen Sanomienkin hintaa ja vähentämään levikkiä entisestään. Mielestäni tämä on äärimmäisen huono juttu, joka saa minut erityisen katkeraksi. Toivottavasti voimme edes tästä asiasta olla Haakanan kanssa samaa mieltä.

3 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Hemmo
  Hei 18, 2011 @ 09:23:39

  Juho, viitaten avustajasi Facebook vitsiin niin teidän olisi nyt syytä haravoida huolella omat rivinne. Harmi, että muutamat selkeästi tyylitajuttomat ja törkeät henkilöt vetää sinänsä hyvän puolueenne lokaan.

  Holtitonta maahanmuuttoa voi vastustaa asialinjalla, ei asiattomuuksilla.

  Vastaus

 2. Juha Hämäläinen
  Hei 20, 2011 @ 10:45:28

  Tervehdys kansanedustajat.

  Lukekaa blogini jutut, ennen kuin teette päätöksiä uusista roskalainoista Kreikan suuntaan. Nämä jutut on tietysti vain jäävuorenhuippu, mutta riittävän selviä käsityksen saavuttamiseen.

  Tämän maan ongelmia ei ratkaista lainaamalla lisää pelimerkkejä, vaan EU:n todellisella väliin tulolla. Älkää luottako että Jorgos saa väen ruotuun, sen lääkkeet on liian karvaita kansalle joka muutenkin vaikeroi oman taakkansa alla.

  Linkki Blogiini: http://juhahamalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/78200-kreikan-saasto-ohjelma

  Lennän sunnuntaina suomeen jos haluatte kuulla tarinoita naamatusten, olen käytettävissä.

  http://juhahamalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/78200-kreikan-saasto-ohjelma

  Vastaus

 3. Jukka Sinivaara
  Mar 21, 2011 @ 11:54:06

  No olen minäkin ihan riittävän kovalla äänellä kritisoinut joidenkin persujen tapaa toimia! Mutta kaikissa asioissahan on aina omat alkuvaikeutensa! Asiaa läheltä seuraanneena voim vakuuttaa, että nyt tapahtuu ainakin oikeansuuntaista liikettä! Kuten tuolla Lapin piirin kokouksessa http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194703177456/artikkeli/jukka+paakki+johtamaan+lapin+perussuomalaisia.html

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: