Ennen demarit olivat suvaitsevaisempia.

Mikael Jungner (sd.) on vetänyt herneen nenäänsä Jussi Halla-ahon (ps.) vanhoista kirjoituksista. Näiden kirjoitusten takia Halla-ahon tulisi nyt muka vetäytyä hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta. Tehtävästä, johon hänet yksimielisesti on muutama kuukausi sitten jopa demariäänilläkin valittu.

Urho Kaleva Kekkonen kelpasi demareille presidentiksi usean kymmenen vuoden ajan, eikä hänen eroaan puoluesihteerien toimesta vaadittu. Tämä on sangen erikoista sitä taustaa vasten, kun tiedetään millä puolella ja ketä vastaan Kekkonen taisteli sisällissodassa keväällä 1918. ”Kainuun sissiksi” kutsutun Kekkosen tekemiset Haminan valleilla lienevät demareiden kannalta huomattavasti Jussi Halla-ahon kirjoituksia arveluttavampia.

Samoin kelpasivat entisajan demareille myös ne IKL:ssä ja Lapuan Liikkeessä toimineet henkilöt, jotka kyseisten järjestöjen lakkauttamisen jälkeen jatkoivat politiikan tekemistä Kokoomuksen riveissä ja tulivat sieltä valituksi useisiin luottamustehtäviin. Olivatko demareihin kohdistuneet muilutukset ja pahoinpitelyt Halla-ahon sarkasmia vähäpätöisempää puuhastelua?

Jussi Halla-aho on hoitanut hallintovaliokunnan puheenjohtajan tehtävät moitteettomasti. Sen sijaan Jungner itse on ylenkatsonut valiokuntatyötä ja jättänyt osallistumatta kokouksiin, koska niissä ei Jungnerin oman ilmoituksen mukaan muka päätetä mitään. Mielestäni tämän kaltainen kielenkäyttö ei ole eduskuntatyön arvon mukaista ja Jungner voisi harkita luopuvansa tehtävistä, jotka eivät kiinnosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: