Sananen kuolemanrangaistuksesta.

Lauantain Kymen Sanomat otsikoi etusivullaan minun kannattavan kuolemanrangaistusta. Uutinen pohjautui lehtiyhtiön kaikille kansanedustajille tekemään kyselyyn, jossa tiedusteltiin mielipiteitä rikoksista ja rangaistuksista.

Kymen Sanomat ei kuitenkaan kertonut perustelujani, eli sitä missä tilanteessa kuolemanrangaistuksen hyväksyisin. Kerroin rauhanajan olosuhteissa ainoan hyväksytyn syyn olevan lapseen kohdistuvan seksuaalisen väkivallan ja sitä seuraavan murhan, josta on sataprosenttinen näyttö. Pyysin tästä oikaisua, mutta sitä ei ole kuulunut. Sen sijaan on seurannut Markku Espon päivittelyä pääkirjoituksessa, rikosoikeuden professori Matti Tolvasen ihmettelyä, sekä Jukka Poikolaisen suoranaista valehtelua tiistaina 25.10 julkaistussa lehdessä.

Poikolainen väittää törkeästi ja totuuden vastaisesti, että sallisin kuolemantuomion Breivikin tapauksen kaltaisissa rikoksissa ihmisyyttä vastaan. Näin en ole sanonut, eikä edes Kymen Sanomat ole väittänyt minun näin sanoneen. Eläköön Breivik ja istukoon elinkautisen.

12 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Ari-Pekka Haapanen
  Lok 25, 2011 @ 05:40:13

  Ihmetyttää ja hävettää entisenä kotkalaisena lukea lehdistön puolueellisuutta. Jotenki täs häviää se illuusio lapsuuskaupungin viattomuudesta ja puhtaudesta. Rehellisestä pelistä. Onneksi nykyään on aina kasvava joukko, joka osaa lukea mediaa kriittisesti niin, että tietää kuka sahaa oksaa altaan.

  Pidä Juho lippu korkeel ja harmi ku on tämmöst ylimääräistä kaiken muun lisäksi!

  Oikaisua välittömästi lehteen ja ihmiset vastuuseen sanoistaan.

  Vastaus

 2. Ilu
  Lok 25, 2011 @ 18:51:37

  No mikä se sodanajan hirmuteko täytyisi olla, jotta tappotuomio olisi oikeutettu?

  Vastaus

  • juhoeerola
   Lok 27, 2011 @ 05:03:16

   Isänmaan edun vastaisesti tarkoituksella toimiminen.

   Vastaus

   • Ilu
    Mar 01, 2011 @ 19:28:12

    Pystykö yhtään tarkentamaan? Mikä voisi olla konkreettinen ”tarkoituksella isänmaan vastainen teko”? Reserviläisen tai ammattisotilaan maastamuutto tai rintamakarkuruus? Lähtökohtainen aseistakieltäytyminen? Vastapuolen joukkoihin liittyminen?

   • juhoeerola
    Mar 06, 2011 @ 18:49:33

    Vastapuolen joukkojen puolesta toimiminen. Esim. sellainen valojen vilkuttelu, mitä Kotkassa harrastettiin Tokan Maailmansodan aikoihin.

 3. Ari-Pekka Haapanen
  Lok 25, 2011 @ 21:40:26

  kestääkö vuorokauden kommentin hyväksyminen? t.kärsimätön

  Vastaus

 4. nonparelli
  Lok 30, 2011 @ 09:05:27

  ”Eläköön Breivik”? Todella hauskaa. Sitä minä vain ihmettelen miksi te äärioikeistolaiset nationalistit olette niin kovin käärmeissänne kun teitä sellaisina pidetään. Se viha mitä olette promonneet muita kohtaan, on tullut kuitenkin jokseenkin maltillisesti vastaanotetuksi, vaikka tänään Hgin Sanomissa muuta esität. Provosointi ei onnistuihan niin kuin vielä 20-luvulla, ihmiset ovat fiksumpia, ei kaikki, mutta suurin osa.

  Vastaus

 5. Jukka Sinivaara
  Mar 05, 2011 @ 15:07:54

  Mietin vaan sen kuolemantuomion täytäntöönpanoa Suomessa! Vietäisiinkö siihen tuomittu teurastamolle?

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: