Ennustukset toteutuvat.

Jo keväällä 2010 vertasin useissa yhteyksissä Kreikkaa ja Kotkaa toisiinsa. Molemmat olivat meren sylistä syntyneitä, komean historian omaavia paikkoja ja molempia hallittiin sosiaalidemokraattisin opein. Molemmat kohteet olivat kuitenkin jo silloin ajautuneet velkakierteen ikuiselta tuntuvaan labyrinttiin ja kumpaistakin ahdistettiin konkurssin Minotauruksen voimin kohti umpikujaa. Omaisuutta ja varallisuutta olisi kyllä, mutta eihän Pantheonia, tai Maretariumia sopinut myydä.

Kun Kotka ensi vuonna taas esittää muun muassa pienten koulujen lopettamista, on syytä muistaa todelliset syylliset. Suomen hallitus, jossa istuvat täsmälleen samat pukaripuolueet kuin Kotkankin johdossa, kaventavat kuntien rahoitusapua enemmän kuin koskaan aiemmin. Samaan aikaan kuitenkin euron pelastaminen nähdään niin tärkeänä, että Suomen maksuosuutta ja vastuita tullaan kasvattamaan kymmeniin miljardeihin euroihin. Menkööt Kirkonmaa, kunhan kreikkalaiset saavat rahaa panssarivaunuihinsa.

Elämme vaarallisia aikoja, sillä kyseessä on Suomen tulevaisuus. Euroopan kriisimaiden rahoittaminen tulisi vastaisuudessa tapahtua vain ja ainoastaan kansainvälisen valuuttarahaston kautta. Suomikin on siinä mukana, joten ei voisi väittää että lipeäisimme vastuusta. Tätä kauttahan Suomi itsekin sai apua noin 20 vuotta sitten. Samalla kriisimaiden velkoja tulisi rajusti leikata ja selvitettävä perinpohjaisesti maamme rahapoliittiset vaihtoehdot, mukaan lukien mahdollinen palaaminen markkaan.

Pahimpia virheitä tässä tilanteessa ovat Euroopan rahoitusvakausvälineen ”vivuttaminen” ja niin kutsutut europondit. Erityisesti Kokoomuksen myötäilemä vivuttaminen on kamalan vaarallista, sillä se saattaisi pahimmillaan tarkoittaa Suomen valtion velan kaksinkertaistumista, jos esimerkiksi Espanjaa tai Italiaa jouduttaisiin tällä tavoin tukemaan. Myöskään paljon puhuttuja europondeja ei tule hyväksyä, sillä ne nostaisivat Suomen valtionvelan korkoa huomattavasti nykyisestä. Sitä paitsi ainoa oikea Bond, James Bond, tulee Britanniasta ja hän maksaa punnilla.

Euroopan epädemokraattisesti valittu komissio ajaa ratkaisuksi yhteistä finanssipolitiikkaa, joka toteutuessaan tarkoittaisi Euroopan Liittotasavaltaa. Itsenäisyyden kannattaja ei sellaista voi hyväksyä. Todennäköisin vaihtoehto lyhyellä tähtäimellä tulee kuitenkin olemaan ratkaisun yrittäminen Euroopan keskuspankin kautta. Se hoidettaisiin joko suoraan maksuina EKP:lle, tai sitten kiihtyvän inflaation muodossa, jolloin kansa kustantaa viulut. Ainoa positiivinen seikka tässä saattaisi olla se, että koituvan hyperinflaation seurauksena koko euro mitä todennäköisimmin kaatuisi.

Hyviä vaihtoehtoja ei ole. Kysymys on vain ja ainoastaan siitä, onnistummeko minimoimaan suomalaisille koituvat vahingot. Valitettavaa on se, että päähallituspuolue Kokoomus on ankkuroinut itsensä euroon, eikä kasvojen menettämisen pelossa kehtaa myöntää virheitään. Tämä nähtiin jo viime kevään hallitusneuvotteluissa, joissa perussuomalaisten ja kokoomuksen hallitusyhteistyö katkesi vain ja ainoastaan erimielisyyteen eurokriisin hoidosta. Sen jääräpäisyyden hintaa tulemme me suomalaiset lähivuosina kaikki maksamaan.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Jukka Sinivaara
  Mar 30, 2011 @ 10:42:38

  Kun yhteistyöni Perussuomalaisten kanssa kovan neljän vuoden vääntämisen jälkeen alkaa minua tyydyttämään, niin eiköhän tässä Eerolan Juhon äänestäjänä ole hyvä todeta seuraavaa:

  Kun silloin 1990-luvun puolivälin vuosina vihdoinkin suorittelin Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa insinööritutkintoa, niin siellä oli pakollisena oppiaineena Euroopan integraatiot! Kun ihan pienestä (varmaan hänen systymästään asti) olen tuntenut opettajana olleen Anne Moilasen, joka silloin oli Ahvenaisen Pekan kanssa aviossa, – niin tietysti minulla oli mahdollisuus keskustella aiheesta hänen kanssaan!

  En ymmärtänyt silloin enkä ymmärrä nyt hölkäsen pölähtävää tämmöisistä Euroon integraatioista! Se näkyi sitten saamassani arvosanassa. Ei Anne nyt kehdannut reputtaa minua, mutta alimman mahdollisen arvosanan täräytti!

  Kysyin sen jälkeen Annelta, että uskooko hänkään moisiin integraatioihin? Tiedä aina noista naisten puheista, mutta vakuutti kovasti olla uskomatta! Nythän tolla saamallani arvosanalla sitten voi leuhkia!

  Vastaus

 2. Jakke
  Kes 18, 2012 @ 06:37:40

  Kreikan vaalitulos 17.6.2012: Suomalaisten veronmaksajien kuppaaminan jatkuu. ”Euromyönteistä” säästöpolitiikkaa tukee vain 42% kreikkalaisista, mutta vaalitavan takia heidän edustajansa saivat niukan enemmistön.
  Yli puolet kreikkalaisista haluaa repiä hajalle säästöpolitiikan.
  Riidat siis jatkuvat ja peruserimielisyys on niin tiukka että kreikkalainen yhteiskunta todennäköisesti repeää. Politiikka tullee muuttumaan väkivaltaisemmaksi. Mahdollisesti jotkut ryhmät onnistuvat kaappaamaan vallan epädemokraattisin keinoin.

  Pieni osa kreikkalaisista on valmis irtautumaan eurosta. Suurin osa kreikkalaisista haluaa pysyä eurossa, mutta ei yleensä ole valmis noudattamaan eurossa pysymisen edellyttämää talouskuria. Useimmat kreikkalaiset eurossa pysymistä haluavat tavoittelevat Kreikalle euron vapaamatkustajan oikeuksia. Tämän tavoitteen ankkuroijataho, Uusi Demokratia -puolue, tullee muodostamaan hallituksen. Joka kuppaa vielä pitkään Kreikalle tukiaisia muilta euromailta.

  Esimerkiksi, ennustan että Uusi Demokratia -puolueen johtama hallitus ei tule kunnolla huolehtimaan veronkierron ja verovilpin aisoihin laittamisesta, sillä puolueen porvarillisista kannattajista kovin moni on hyötynyt ja hyötyy leväperäisestä verokurista. Ennustan myös että Uusi Demokratia -puolueen johtama hallitus ei rohkene laittaa Kreikan oetodoksisen kirkon organisaatioille kuuluvia omaisuuksia ja tuloja verolle, ja siten Kreikan veropohja on riittämätön ja epäoikeudenmukainen. Näin käy koska puolueen porvarilliset kannattajat suosivat liikaa kirkon etuoikeuksia ja kirkolliset toimijat osaavat käyttää sitä taloudelliseksi hyödykseen hallitusta vastaan.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: