Markka takaisin.

Eurovaluutta on todellisuudessa vanha Saksan markka, jolle vain on annettu toinen nimi. Rahaliiton ideassa on paljon hyvää ja kaunista, mutta yli varojensa eläneet valtiot ovat tuhonneet nykyisen eurotalouden ja tahranneet valuutan nimen.

Euron hajoaminen on vain ajan kysymys. Vaikeuksiin ajautuneet euromaat tulevat todennäköisesti eroamaan rahaliitosta. Samalla valuutan nimi pitäisi vaihtaa uskottavaksi. Ainoa oikea vaihtoehto on markka. Suomen, Saksan, Hollannin ja muutaman muun asiansa hoitaneen maan muodostama rahaliitto olisi taloutta vakauttava ja markkinoiden uskoa vahvistava toimenpide.

Tulevaisuudessa markka-alueeseen voitaisiin ottaa mukaan myös koko Balttia ja Pohjoismaat. Näin taattaisiin riittävän suuri sisämarkkina-alue, joka olisi kulttuurinsa suhteen tarvittavan yhtenäinen, eikä myöskään yhden jäsenmaan yksinvaltaa pääsisi muodostumaan. Tarvittaessa euromarkka toimisi pehmeänä laskuna omaan kansalliseen valuuttaan, jos esimerkiksi kävisi ilmi että Saksavetoinen markka olisi vientiteollisuudellemme liian vahva..

3 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Kari Koskinen
  Jou 09, 2011 @ 16:05:06

  MYÖ ANNETAA HITTO KOKO EUROOPAL

  Englannin pääministeri David Cameron kertoo livenä Merkozyn (Merkel-Sarkozyn ryhmittymän) kokouksen jälkeen, että Englanti ei koskaan liity euroon


  David Cameron: we will never join the euro

  Cameronin irrottautumisen seurauksia Merkozystä ei pystytä vielä Englannissa arvioimaan, mutta selvä asetelma on, että maailma (ts. Eurooppa, EU, euro) ei enää tämän jälkeen ole sama

  http://www.guardian.co.uk/politics/2011/dec/09/michael-white-blog-splendid-isolation
  It’s too early to gauge the impact of Cameron’s EU veto but one thing is certain: things will never be the same again

  Cameronin veto (Merkozyn vastustus) voi sisältää riskin, mutta hänellä on tuulta purjeissaan eli lehdistö ja kansa yleensä pitää häntä Englantia puolustavana sankarina:

  http://www.guardian.co.uk/politics/2011/dec/09/cameron-eu-treaty-veto-analysis

  Cameron’s EU treaty veto: a risky course but there’s wind in the PM’s sails
  David Cameron will have delighted and united his Conservative party by wielding the veto, and will be feted as a conquering hero by most of the British press. But he faces the risk of becoming the scapegoat if the euro does collapse, a consequence with huge diplomatic consequences, probably leading to a further recasting of Britain’s relations with the EU.

  Juho ja kumppanit. Varmaan teistä jokainen on katsonut Edvin Laineen Tuntemattoman sotilaan useita kertoja. Mutta voisi olla hyödyllistä myös lukea itse kirja, jos ette vielä ole ehtineet.

  Euron kohtalo on sinetöity siellä. Sivulla 151 Rokka sanoo (saksalaisuuden kehuista):
  Myö annetaa hitto koko Euroopal.
  Karjala myö otetaa ja sit myö lähetääkii kottii.

  (Siinä se. Sopii tähän, vaikka Linna lienee tarkoittanut, että Suomi kävi erillissotaansa eikä suinkaan Euroopan valloitusta Saksan rinnalla.)

  Vastaus

 2. Euroraha
  Maa 05, 2012 @ 14:48:31

  Minusta tekstisi ei ole erityisen vakuuttavaa. En ymmärrä, mihin perustat erinäiset pointtisi. Sinällään on ihan freesiä lukea hiukan erilaista markkavouhotusta kuin mitä olen pahimmillaan suomalaiselta äärioikeistolta tottunut kuulemaan.

  Miksi oletat, että tietyt maat eroavat eurosta? Tietysti joku voi haaveilla tällaisesta inhimillisestä tappiosta ja rappiosta, mutta mihin todellisuuteen tuo perustuu? Kaikesta median ja nationalistien vouhotuksesta huolimatta maailmantalous on aika vakaa. Kaikki jatkuu kuten ennenkin, eikä ole syytä liioitella markkinoiden heilahdusten vaikutusta. Toki johtavat poliitikot pelkäävät, koska tapahtumat voivat johtaa heidän asemansa heikkenemiseen, mutta tavalliselle kansalle se on yksi ja sama.

  Kaikkein eniten korvaani kalskahtaa tuo ”riittävän suuri sisämarkkina-alue, joka olisi kulttuurinsa suhteen tarvittavan yhtenäinen”. Siis miten niin tarvittavan yhtenäinen. Mitään hyvää ei taloudelliselle toiminnalle ja talouskasvulle tuo kulttuurinen yhtenäisyys. Päin vastion. Nykyään talouden menestys ja vaurauden lisääntyminen perustuu luovuuden ja uusien ajatusten muotoutumiselle. Kaikenlainen talousalueen kuppikuntaistuminen ajaa alueen ankeuteen ja köyhyyteen. Ekonomi ei asiaa näin ilmaisisi, mutta minäpä ilmaisen: lisää vaan kaikkea häröä kehiin, niin kasvu jatkuu. Muulla menolla kaivamme meille ja lapsillemme Pohjolan kokoista hautaa. Se vaikuttaa olevan juuri, mitä perussuomalaiset kautta linjan ovat hiki hatussa tekemässä.

  ”Balttia” kirjoitetaan muuten yhdellä t-kirjaimella, ihan vain jatkoa ajatellen vinkkinä…

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: