Demareilla on todellinen hätä

Demarivaikuttaja Vesa Lanki kehuu puolueensa menestystä TNS gallupin kyselyssä. Sen mukaan SDP on tällä hetkellä ihmisten mielestä yksi kolmesta parhaasta puoluepoliittisesta kanavasta vaikuttaa asioihin. Aivan sama jos ihmisiltä kysyttäisiin, että mikä maa on heidän mielestään jalkapallon hallitseva maailmanmestari. Vastaus olisi Espanja, mutta se ei tarkoita sitä että Espanja enää seuraavalla kerralla kisoja voittaisi. Kuntavaalit pidettiin syksyllä 2008 ja SDP selvisi silloin kolmen kärkeen. Tästä syystä, jos ihmisiltä kysytään tärkeimpiä kuntapoliittisia vaikutuskanavia, niin demarit on yksi kolmesta oikeasta vaihtoehdosta.

Todellisuudessa SDP on pahassa pulassa. Paavo ”pöö” Lipposen kampanja rämpii pienpuolueiden tasolla, puoluesihteeri Jungner haaveilee blogissaan minareetteja Suomen pelastajaksi ja valtionvarainministeri Urpilainen hyökkää omaa budjettiaan vastaan, tulemalla Perussuomalaisten verolinjoille. Vielä kuukausi sitten koko eduskunnan demarileiri äänesti toisin.

Edellisten kuntavaalien jälkeen on SDP täällä paikallistasolla vaikuttanut moniin asioihin. Ihmisten mielikuviin ovat jääneet muun muassa johtajien palkankorotukset, konserttitalon kauppaaminen velkaiselle kaupungille ja alituiset puheet koulujen lopettamisesta. Yksilönoikeuksia ja kaupungin palveluksesta irtisanottuja puolustaneita Perussuomalaisia vastaan on tehty rikosilmoituksia, jotka eivät kuitenkaan ole johtaneet kuulusteluja kummempaan. Poikittaista mailaa on käytetty kun vastustajaa on taklattu kohti demarilogolla varustettua kaukalon laitaa.

Lanki kirjoittaa, että vastuullista politiikkaa tehdään ”taustatiedot ja vaihtoehdot selvittäen”. Edelleen Lanki kritisoi poliitikkoja, jotka pyrkivät ”virheellisellä argumentoinnilla” huijaamaan äänestäjiä. Sirpa Paateron (sd.) mielipiteet Tobinin verosta ja Kim Soaresin (sd.) näkemykset Karhulan parkkipaikkatilanteesta ansaitsevat tässä kohtaa maininnan.

Espanja saattaa mestaruutensa vielä uusiakin.

6 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Jukka Sinivaara
  Tam 13, 2012 @ 11:31:10

  Hyvä Juho! Kyllä tästä vielä hyvä tulee! Demarit on täysin pallohukassa! Kuka se pösilö virkamies koulupuolelta oli, joka kirjoitti, etteivät pienkoulut kuten Tiutisen http://www.kotkankoulut.fi/fi/Perusopetus/Tiutisen%20koulu ja Jäppilän koulu http://www.kotkankoulut.fi/fi/Perusopetus/J%C3%A4ppil%C3%A4n%20koulu tutkimusten mukaan tuota nykyajan vaatimusten mukaista opetusta!

  Olisi nyt sitten maininnut tutkimuslähteenkin! Kyllä minulle yliopistossa opetettiin, että tehokkain työyksikkö on osallistuva pienryhmä http://www.tsr.fi/tutkimustietoa/tata-tutkitaan/hanke?h=106218

  Vastaus

 2. Kari Koskinen
  Tam 13, 2012 @ 17:05:57

  JUHO,

  NYT TARVITAAN 2012 VOIMAKAS KUNTAJYTKY ESTÄMÄÄN KUNTIEN ALASAJOT.

  Demarit ovat syvissä ongelmissa. Helsingiltä loppuvat rahat. Mamuja on otettu, mutta ne kuluttavat terveyskeksuksia, vuokrahuoneita, erityisopetusta, erityisopeutusta, paapomista ja julkisia liikenneyhteyksiä. Ja herrojen tarpeet nousevat myös, aikanaan Helsingin kaupungin demarien sosiaalijohtaja, teologian maisteri Paavo Voutilainen (sd.) sisusti työhuoneensa 70 000 eurolla, raikuli pisti veronmaksajajien rahaa menemään

  http://yle.fi/alueet/helsinki/2011/03/tassa_ovat_sosiaalijohtajan_kuuluisat_kalusteet_2445098.html

  Sitten sama Voutilainen esitti, että siirretäänpä pakolaiset naapurikuntiin, niin säästetään Helsinkiä

  http://yle.fi/alueet/helsinki/2010/06/entisen_poliisiopiston_tilalle_otaniemeen_nousee_aalto_village_1777114.html
  Puolitoista vuotta sitten Helsingin sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen ehdotti, että poliisiopiston tiloihin perustettaisiin pakolaiskeskus. Espoolaispäättäjät eivät lämmenneet idealle.

  http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/otaniemeen_kaavaillaan_satojen_ihmisten_pakolaiskeskusta/
  Otaniemeen kaavaillaan satojen ihmisten pakolaiskeskusta

  Tämä torjuttiin. Mutta uusi myllerrys tulee Katainen-Urpilainen -hallitukselta. On tehty salainen kuntapakkoliitosohjelma, jossa etelän suurkunnat yhdistetään ja Helsinki ja keskukset pääsevät määräilemään.

  Helsinki voi silloin määrätä itselleen valtion varoista tuettavat ja rakennettavat guggenheimit, muut huvitukset ja ökyrakennukset keskustansa eliitille ja siirtää pakolaiset ja mamut hallitsemiensa ympäristökuntien slummeihin, koska enemmistö pakkoliitoskuntien edustajista tulee keskuskunnasta ajamaan eliitin asioita.

  Onko tätä pakkoliitoshanketta piiloteltu, jotta Sauli Niinistö saisi vetää rauhassa kampanjaansa ilman ikäviä kysymyksiä Uudellamaalla ja Turun ja Tampereen ympäristöissä? Joka tapauksessa nyt tarvitaan syksyn 2012 vaaleissa luja kuntajytky estämään kuntien alasajot.

  Katainen ja Urpilainen pakkoliitoshankkeissa
  http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/salainen-kuntakartta-ministerion-suunnitelmat-paljastuivat
  kuntakartan, jonka valtiovarainministeriö aikoo julkistaa helmikuussa. Sen mukaan Suomeen jäisi noin 70 kuntaa, kun nykyisin niitä on 336.

  Vastaus

 3. OlliH
  Tam 14, 2012 @ 18:13:42

  kolme on ympäristömyrkkyä: PCB, DDT ja SDP

  Vastaus

 4. Jukka Sinivaara
  Tam 24, 2012 @ 10:29:21

  Miettikääpäs tota Kokkolan kaupunginvaltuutettu Alpo Ylitalon kirjoittamaa: https://www.kokkola.fi/hallinto/kaupunginvaltuusto

  Hei!

  Ainakin täällä Keski-Pohjanmaalla jaetaan ihmisiä oikeisiin ihmisiin ja ”vääriin”. Jakolinjan järjestää joku vanha ”jäärä”. Monessa piirissä sisäinen tappelu on hillittömän kiivasta. Kansanedustajiemme määrä on suuri ja heidän näkyvy…ydestä ei voi ainakaan ylpeillä. Meiltä puuttuu johto, joka osaisi kaivaa joukkueesta sen voiman, mikä siinä piilee. Valmentajat puuttuvat.Valiokuntatyöskentelyyn ei perehdytä. Lehden sisältö on surkea. Koskaan et ole nähnyt, tai kuullut, että lehtikatsauksiin olisi lainattu riviäkään Perussuomalaisesta enempää puoluesihteerin, kuin päätoimittajankaan ajatuksia. Niitä ei yksinkertaisesti ole. Uutiskynnys ylittyy ainoastaan yksittäisten kansanedustajien töppäilyillä!
  – Yhden miejhen ”raippademokratiaa” on harjoitettu alusta saakka. –
  Aktiivisuus hiipuu ja kuntavaalien tulos jääneen 12 – 13 %, ellei muutos
  ole nopea ja jyrkkä.

  terveisin
  Alpo Ylitalo

  23. tammikuuta 2012 16.33 Facebook

  Vastaus

 5. Niko
  Tam 25, 2012 @ 06:26:35

  Niin, usein nuo marginaalityypit joita persuihin on ajelehtinut, ovat tuollaisia (hienosti sanottuna) psykologisesti stressaantuneita yksilöitä. Joiden krooninen stressi näkyy pikkumaisuuksiin keskittyvänä toisten puoluetovereiden kanssa riitelynä ja taistelusta samalla tunkiolla. Vastustajina olevat muut puolueet saavat jäädä aika rauhaan, kun yläpäästään vikaisten kukkojen jäsentenväliset pysyvät ihan persutarhan sisäisinä. Samanlaista ”pahin vihollinen on saman aatteen toinen edustaja samalla seudulla” -tunnetta on uskoonhurahtaneiden kuppikuntakinasteluissa uskonkulteissa. Sellaiset noudattavat ideaa lisääntyä jakautumalla.
  Juho saisi puolueensa varajohtajana laittaa noita persujen ikiomia tärähtäneitä järjestykseen ja tarpeellisen määrän persuista pihalle. Joihinkin tärähtäneisiin ei tepsi kuin eliminointi pois organisaation sisältä kokonaan.

  Vastaus

 6. Mikko Virtala
  Hel 24, 2012 @ 08:33:16

  Lisää löylyä Kotkaan kiitos!

  Kannattaa tutkia, onko muissa kunnissa tällaista meininkiä:

  (Juttu lähetetty Kymen Sanomiin ja Kaupunkilehti ankkuriin)

  ”Kotkan kouluverkkoselvitystä muokatessaan virkamiehet eivät juurikaan huomioineet kuntalaisten huolta suurten opetusyksiköiden ja syrjäytymisen välisestä selkeästä suhteesta. Tämä herättää ihmetystä, sillä Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Vesa Salminen, Kouluverkkoselvityksen päivitystyöryhmän puheenjohtaja Ritva Kallioniemi ja varapuheenjohtaja Markku Kärmeniemi istuvat Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrisen yhdistyksen, Kakspy ry:n, toiminnanjohtajana, hallituksen puheenjohtajana ja kehitysjohtajana. Kakspy ry:n toimintaan kuuluu kuntien asumis- ja hoivapalvelut syrjäytyneille henkilöille. Resursseikseen yhdistys tarvitsee toimitiloja, kuten esimerkiksi tyhjiä koulukiinteistöjä. Lisäksi yhdistyksellä on kyky saada myytyä palvelujaan Kotkan kaupungille ilman kilpailutusta. Ei tarvitse kaukaa hakea kysymystä, miksi juuri nuo kyseiset henkilöt ovat koulujen lakkautusten puolella. Onko oma lehmä ojassa?”

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: