Pormestari on pop.

Enpä ole pitkään aikaan tänne uutta kirjoittanut. Nyt oli mielessä, että josko poliittisten nuorisojärjestöjen rahoituksesta, Kreikan euroerosta, tai vaikkapa siitä kuinka nyt voivat vaikkapa talebanit perustaa Suomeen oman puolueen, lohkeaisi jotakin. Päivän Kymen Sanomat tarjosi kuitenkin lopullisen inspiraation. Virkamiesjohdon matkalaskut ovat täsmälleen juuri niin asiattomia, kuin olimme paikallispersuissa kuvitelleetkin. Kiitos Eija Anttilalle hienosta toimittajan työstä.

Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan, laulettiin vanhassa lastenlaulussa. Leipää ja piimää huomattavasti vahvemmin eväin ovat matkaansa tehneet Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf ja aina perässä liehakoiva, niin luottamushenkilöistä kuin virkamiehistäkin koostuva armeijakunta. Olisiko nyt edessä täysin leivätön pöytä?

Kotkan taloutta ei pelasteta kieltämällä ylemmän johdon juopottelureissut, mutta ei sitä pelasteta myöskään lakkauttamalla kouluja. Moraalin kannalta on kuitenkin selvää, mikä on oikeudenmukaista.

Perussuomalaiset on niin valtuustossa, kuin paikallisjärjestössäkin useaan kertaan vaatineet näiden yhtään mitään hyötyä Kotkalle tuottavien reissujen lopettamista. Totuuskomission hengessä voin myöntää osallistuneeni kesällä 2010 ystävyyskaupunkivierailulle Tallinnaan. Lähdin mukaan, koska minulle kerrottiin matkan kustannusten menevän Tallinnan piikkiin. Nyttemmin jo edesmennyt kaupunkisuunnittelujohtaja Sakari Seppälä tarjosi minulle kaksi olutta. Reissu oli kyllä mukava, mutta en siitä kyllä mitään hyötyä Kotkalle nähnyt.

Kunnallisvaaliohjelmassamme 2008 toimme esiin Kotkassa ajamamme pormestarimallin. Siinä kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan hommat yhdistettäisiin kansalaisten neljäksi vuodeksi kerrallaan valitseman pormestarin vastuulle. Varavaltuutettumme Jari Taipale on tehnyt asiassa valtuustoaloitteen, mutta jostain syystä se ei ole edennyt. Erityisesti tuntuu, että demaririntama vastustaa.

Valtakunnallisella tasolla ovat vihreät ottaneet pormestarimallin teemakseen. Hienoa että vihreät tukevat Kotkan perussuomalaisten linjaa. Tämä luo uusia mahdollisuuksia tulevalle valtuustokaudelle ja saattaa johtaa aiempien riitapukareiden yhteistoimintaan. Olen varma, että parlamentaarisin perustein valittu pormestari lopettaisi Kotkan hyväveliverkoston, jossa demaritoveri siunaa toisen demaritoverin ryyppyreissut.

3 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Miikka
  Kes 05, 2012 @ 19:05:50

  Sen minä olen toki tiennyt että persut ovat johtajakultteja ihaileva ja johtajakulteja rakenteleva ryhmittymä. Sellainen johtajankaipuu on yksinkertaisesti persujen sielullisessa rakenteessa. Ilmiön osa on että persu-sielulla varustetut odottavat johtajan ratkaisevan myönteisesti kaikki ongelmat ja vaikeudet. Niin kutsuttu vapahtajan ja pelastajan kaipuu.

  Mutta siitä minä olen kauhian hämmästynyt että johtajakriittisiä yleensä olevat vihreät ovat lähteneet edes samankaltaiseen johtajuuden pönkittämiseen. Sanoisin että ilmiön täytyy tulla joidenkin vihreiden sielullisena taustana olevasta stalinismista.

  Vastaus

  • Antti
   Kes 19, 2012 @ 15:15:02

   Mistäs Miikka olet moista saanut päähäsi? Soinia on ehkä liikaa markkinoitu mutta ei se persuista kulttia tee.

   Vastaus

 2. Vili Viitasaari (@Wiitasaari)
  Kes 15, 2012 @ 08:50:19

  Ei ole mikään ihme että Kotkan valtuuston demarit ja ehkä myös muutkin vastustajat ovat ”vahingossa” jättäneet aloitteen pöydälle. Kotkan valtaistuin näyttää maistuvan ja eikä sitä hevillä luovuta. No toivotaan kuntavaali-voittoa että saadaan jotain järkeä tähän onnettomaan kaupungin johtoon

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: