Sosiaalinen media ei vaadi kalliita lisäresursseja.

Keskiviikon Kymen Sanomissa (11.7) oli kattava artikkeli siitä, miten Kotka ja Hamina hyödyntävät sosiaalista mediaa tiedottamisessaan ja erityisesti siitä – miten eivät hyödynnä. Kuten jutussakin usealla suulla todistetaan, on somessa vaikuttaminen kannattavaa. Se mikä tekstissä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, on se että somen käyttö muka vaatisi jotain suurempia resursseja tai suunnitelmia. Noheva tiedotuspäällikkö hoitaa moisen päivittelyn ihan OTO- pohjalta.

Olin itse aikoinani töissä Kotkan kaupungin maahanmuuttajapalveluissa. Niihin aikoihin työnantaja suhtautui nihkeästi harrastuksiini sosiaalisessa mediassa. Jouduinkin siksi kehittelemään itselleni nimimerkkejä sekä facebookiin, että Suomi24 palstalle. Samassa ajassa missä jotkut ehkä polttivat päivän mittaan viisi tai kuusi tupakkaa, hoitelin minä varsin luovasti esimerkiksi kunnallis- ja eduskuntavaalikamppailuni. Esimerkkini todistaa, että a) someen kannattaa panostaa ja b) siihen käytettävän ajan voi yhdistää jopa vessassa istumiseen, jotta muut tehtävät eivät kärsi.

Sosiaalisessa mediassa on mahdollista herättää keskustelua haluamistaan aiheista ja saada tietoa siitä, mitä kansalaiset eri asioista ajattelevat. Nimimerkin takaa puhuminen helpottaa monella kohtaa sitä, että uskalletaan kertoa totta. Ei tarvitse pelätä, että työnantaja rankaisee väärästä mielipiteestä. Kotkan kaupunki ei toistaiseksi ole onnistunut herättämään vilkasta keskustelua missään päin somen alati vaihtuvaa pelikenttää. Kaupungista itsestään – erityisesti muutamasta isokenkäisestä – kyllä keskustellaan, mutta ei ehkä ihan niistä tulokulmista joista kaupunki itse toivoisi.

Voin erittäin mielelläni ja pyyteettömästi tarjota kaupungille ilmaista konsulttiapua sen suhteen, miten sosiaalisessa mediassa pärjätään. Voisin esimerkiksi ottaa vastuulleni Kotkan kaupungin facebook sivun päivittämisen ja palautteeseen kommentoinnin. Virkamieskunta ja poliitikot pystyisivät ihan vaan viestiketjuja lukemalla tekemään johtopäätöksiä kansalaismielipiteestä. Esimerkiksi tämän tyyppinen fb-päivitys olisi viime keväänä herättänyt taatusti nykyistä vilkkaamman ajatustenvaihdon: Merikaupunki Kotka päätti tänään lopettaa muutamat kyläkoulut. Seuraavaksi liitelen naaraskotkan kanssa Cannesiin munimaan lisää ja syömään etanoita.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Harri Renkonen
    Hei 13, 2012 @ 09:09:36

    Joku Kokoomusnuori vaati tänään kysärissä, että palkataan täyspäiväinen henkilö Kotkaan päivittelemään somea, Onneksi maksan veroni Lappeenrantaan 😛

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: