Muutama täky.

Torstaina 12. heinäkuuta ilmestyneen Kymen Sanomien mukaan Ruben Stiller on Image lehdessä mennyt lausumaan seuraavaa: Suomen asuttivat aikoinaan rumat, jotka eivät löytäneet alkuperäisessä yhteisössään parittelukumppania. Tänne kokoontui geneettisissä arpajaisissa hävinneiden joukko, joka alkoi paritella toisten rumien kanssa. Seuraukset tiedetään: rumuus on periytynyt sukupolvelta toiselle, eikä kierrettä ole helppo katkaista.

Valtakunnansyyttäjälle, korkeimmalle oikeudelle, ynnä muillekin tahoille tiedoksi, minä en ikinä kirjoittaisi tuolla tavoin sarkastisesti mistään kansanryhmästä. Etenkään en kirjoittaisi herra Stillerin edustamasta porukasta yhtään mitään.

Vaan entäpäs jos kirjoittaisinkin. Olisiko kirjoitukseni osoitus perussuomalaisten sisäisestä rasismista ja vihamielisyydestä eri kansanryhmiä kohtaan? Olen päättävässä asemassa oleva poliitikko ja siksi en voisi moista esittää edes satiirina, sanoo nyt moni. No niin toki olen, vaan jos olisin kirjoittanut tuohon sävyyn esimerkiksi nyt vaikkapa somaleista jo ennen poliitikoksi ryhtymistäni. Saisinko tuomion? Onko Suomessa kaksoisstandardi, jonka mukaan jotkut toiset saavat kirjoittaa joistakin toisista ryhmistä miten haluavat, mutta jotkut toiset ryhmät taas eivät.

En ole lukenut Imagesta Stillerin alkuperäistä tekstiä/ haastattelua siinä oikeassa kontekstissaan. Voi olla että olen ymmärtänyt täysin väärin ja että Kymen Sanomiin on vain lainattu alkuperäisestä aiheyhteydestään irrotettu kappale. Ties vaikka Stiller olisi ensin sanonut, että näin ei saisi sanoa. Sen kuitenkin haluaisin tietää, jatkuuko sama ilmiö yhä vieläkin. Ovatko Stillerin mielestä Suomeen nykyisinkin muuttavat henkilöt rumia ja geneettisissä arpajaisissa hävinneiden joukkoa?

4 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Lassi
  Hei 13, 2012 @ 06:54:36

  Minusta on tuntunut että esimerkiksi savolaisissa on paljon tuollaisia rumia, mutta että eteläsuomalaisissa on selvästi enemmän kauneutta ja komeutta. Tosin kauneus on -kuten sanotaan- katsojan silmässä, enkä ole ollenkaan varma että minun kauneus- ja rumuusnäkemykseni on kaikkien muidenkin mielestä oikea.

  Kotkan kaupunkiin on yli vuosisadan ajan pesiytynyt kamalasti savolaisia.

  Etelä-Kymenlaaksossa on syytä mennä Vehkalahdelle jos haluaa löytää puhdasverisempiä eteläsuomalaisia.

  Mitä tulee Ruben Stilleriin, minun mielestäni Ruben Stiller on hyvin ruman näköinen ulkonäöltään. Olisikohan se syy miksi hän tai oikeastaan hänen perheensä aikanaan muutti Suomeen. Ainakin Stiller itse tuntuu uskovan että Suomeen muuttamista tekevät rumilukset.

  Vastaus

 2. jamppa
  Elo 18, 2012 @ 14:48:33

  se on loputon suo ku alat valittaa ihmisten ulkonöyystä sulla ei ole varaa pieksee suuta rubenille vaikka on jude

  Vastaus

 3. jamppa
  Elo 18, 2012 @ 14:52:31

  tämä maa on suomalaisten ryynästen ja muiden tilaaa on jos on velvollisuuksen takana

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: