Demarien äänestäminen ei muuta tilannetta.

Kotkan kuittisotkun pahaveliakselin toinen osapuoli, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Vesa Salminen (sd) ei tällä kertaa ole kunnallisvaaleissa mukana. Viime kerralla oli ja niukasta äänimäärästään huolimatta demarit nostivat hänet kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi sekä kaupunginjohtaja Lindelöfin aisapariksi. Salmisen avec ei vuoden 2008 kuntavaaleissa ollut edes ehdokkaana, mutta siitä huolimatta hän on edustanut SDP:tä vaikutusvaltaisessa kaupunkisuunnittelulautakunnassa jo kohta neljä vuotta. Muut lautakunnan jäsenet ovat joko edellisissä kunnallisvaaleissa pärjänneitä eri puolueiden edustajia, tai ainakin nyt vaaleissa mukana olevia.

Sdp:llä on tämän syksyn vaaleissa lähes täysi lista hyviä kotkalaisia ehdokkaita. Tunnen heistä useita ja pärjään heidän kanssaan oikein hyvin. Valitettavasti heitä ei silti kannata äänestää. Ei vaikka olisi naapuri, työtoveri, tai kaverin iskä listalla. Kunnallispolitiikkaa jo pidempään seuranneena olen huomannut demareiden taktiikan. Listalle haalitaan ehdokkaiksi näyttävä joukko reippaita tulevaisuuden rakentajia, jotka käytännössä vain ja ainoastaan keräävät ääniä yhteiseen pottiin. Kun vaalit ovat ohi, asetetaan tärkeimmille pelipaikoille aina ne samat puolueuskollisimmat politrukit varmistamaan perinteinen sulle-mulle politiikka. Moni mukava demari jää marionetiksi valtuustoon, tai varapaikalle lautakuntaan.

Jos haluat muutosta Kotkan politiikkaan, älä äänestä demaria. Älä, vaikka olisi uusi ja raikas vaihtoehto. Jos perussuomalaisten äänestäminen tuntuu populistiselta, oikeistolaiselta, juntilta tai esimerkiksi liian maahanmuuttokriittiseltä, niin äänestä sitten vaikka vihreitä tai vasemmistoliittoa. Heidän politiikkkansa on paljon demareita reilumpaa.

8 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Kotkanpoika
  Lok 15, 2012 @ 03:23:15

  Tuo demareiden taktiikka näkyy muuallakin päin Suomea..

  Täytyy pitää omat rivit ja peli puhtaina.

  Vastaus

 2. Miikka
  Lok 16, 2012 @ 03:22:51

  Maanantai-iltaisen valtuuston yksimielisyyden avain oli että vaalit eivät ole vielä ohitse. Todellisen karvansa salaten, Lindelöfin hovi ja demarit eivät halunneet näyttää äänestäjille ketkä valtuutetut ja ehdokkaat ovat heidän tottelevaisia kätyreitään.
  Demarit tekivät vaalitempun. Lindelöfin mielistelijät paljastavat itsensä aikaisintaan kahden viikon kuluttua.

  Lindelöf ilmoitti itse muodollisen kannatuksensa potkuvaliokunnan asettamiselle, jotta Lindelöfin tärkeimmät tukijat pääsevät menemään vaalien ylitse. Valtuuston ei nyt tarvinnut edes äänestää, joten valtuuston pöytäkirjoihin ei tullut listaa niistä valtuutetuista jotka äänestävät Lindelöfin puolesta. Kun on vielä vaalit käymättä.

  Esko Almgrenilla on vuosikymmenten kokemus kristillisestä kieroilusta ja ongelmien piilottamisesta maton alle. Almgrenille on lastenleikkiä sabotoida Lindelöfin potkujen aikaansaamiseksi tehtävä työ. Melkein sabotointiin riittää Almgrenin hurskasteleva, aitoja ihmisiä syyllistävä puhuminen. Esko Almgren on pelannut pappia jo puoli vuosisataa, kyllä hän nuo haljut keinot osaa.

  Yksimielinen päätös potkuvaliokunnan asettamisesta sisältää politrukkien enemmistön valiokunnan kokoonpanoon. Demarit ja Lindelöf ovat saaneet järjesteltyä että valiokuntaan valittu enemmistöksi sellaisia jotka vääristävät valiokunnan työn ja saavat homman lopulta kusetettua. Tämän tulemme näkemään kun vaalit ovat ohitse. Ei aiemmin. Vaalitemppu. Vaaleihin asti Lindelöfin kätyrit ja hurskastelijat pitävät huolta ettei heidän kannanotoikseen kirjata mitään tuhlareille, tunareille ja Lindelöfille myönteistä.

  Vastaus

 3. Jukka Sinivaara
  Lok 16, 2012 @ 13:56:43

  Asiaahan Juho kirjoittaa! Eikö niitä parempia demareita voisi kosiskella tuonne facebookin ryhmään Kymenlaakson Merikotkat. http://www.facebook.com/groups/352388368186712 Se kun toimii valtion ohjelmien pohjalta.

  Vastaus

 4. Miikka
  Lok 23, 2012 @ 13:29:51

  No niin, mitäs minä sanoin tuon Almgrenin farisealaisesta kieroudesta. Nyt koko valiokunta on limbossa, mikään ei etene, kun Almgren löysi verukkeen jolla keskeyttää koko valiokuntatyöskentely heti alkumetreillä.
  Siinä suhteessa tämä Almgrenin kekkaama veruke on huono, että kun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja löi nuijan pöytään valiokunnan vaalin tulokselle eikä siinä evännyt sitä tasa-arvolain vastaisena, niin sen jälkeen valiokunta on virassa (ja velvollinen tekemään tehtävänsä) eikä sitä kumoa muu kuin hallintotuomioistuin. Koska valiokunnan vaali on tehty, on ilmeisesti niinkin että valtuusto ei voi toimittaa vaalia uudestaankaan koska näillä valiokunnan jäsenillä on kuntalain tarkoittama oikeus pysyä toimielimen jäseninä.
  Periaatteessa näin, mutta tietenkin Lindelöfin hovi Almgrenin johdolla nyt kieltäytyy päästämästä valiokuntaa tekemään tehtävää. Heille on edullisempaa antaa valiokunnan olla pysyvässä limbossa kuin esimerkiksi valita valiokunta uusiksi.

  Vastaus

 5. Käännöststo
  Lok 26, 2012 @ 14:25:38

  Lakialoite Folktingetin/Suomalaisuuden liiton suhteen on erittäin hyvä.
  Svenska Yle:n keskusteluun uutisesta laitoin tällaisen vastauksen, luettuani Gestrinin ja Nylanderin väitteitä:

  ”Det finns en stor brist och fel i de finskspråkigas språkliga rättigheter: tvångsvenskan. Tvångsvenskan kan man inte hitta i grundlagen, hur mycket man än söker. I grundlagen tvingas inte finnarna lära sig svenska. Om där skulle stå så vore det ett brott. (Jämför om det skulle stå i Sveriges grundlag att alla måste bli tvåspråkiga: svenska och finska.) Att en stat skulle försöka(i grundlagen) tvinga sina medborgare ändra sin språkliga identitet, det skulle vara ett brott. Läs Eu-lagar.
  Men med politiska handlingar har Sfp kunnat i praktiken under flera år skapa en paradigma var det här är möjlig. Eerola och co. ser den här strukturen och påpekar att staten gör här fel och försöker försvara finnarna. Finnarna behöver hjälp emot sin egen stat!
  Tvångsvenskan är resultat av den politiska kohandeln mellan Sfp och andra partier.
  SannF., Suomalaisuuden liitto och Eerola vill ändra den språkpolitiska paradigman som Sfp och Folktinget förstås vill hålla kvar. Den paradigman är ju Sfp:s skapelse, med de andra partierna. Eerola, SannF och Suomalaisuuden liitto vill tolka grundlagen på så vis att bode finskan och svenska fortfarande är kvar som nationalspråk som hittills men landets huvudspråk skall vara finskan som det redan de facto nu är. De svenskspråkigas service hotas inte. De svenskspråkiga kan ge service på svenska som hittills.(Kom ihåg att enligt justitiekanslern de tjänstemen i Uleåborg aldrig kan lära tillräklig bra svenska att kunna tjäna på svenska…)
  I den nyvarande paradigman som alla andra partierna utom SannF. tolkas grundlagen att finnarna måste bli tvåspråkiga. En ny paradigma skulle vara att grundlagen blir kvar men finnarna får frihet i sina språken. De svenskspråkiga skall i praktiken lära sig finska om de vill leva i Finland men de kan leva utan finskan också om de vill, men det är svårt redan nu.
  Sfp och Folktinget kan fortfarande arbeta för de svenskspråkigas välmående. I deras fonder och stifterlser stagdas det ju så. Men jag skulle önska att de kunde släppa taget vad gäller finnarna språkstudier och att de skulle sluta påverka andra partierna.”

  Nylander ja Gestin vetoavat siellä perustuslakiin. Kyse on kuitenkin siitä, että perustuslaissa ei ole mainintaa pakkoruotsista. Jos olisi, olisi se rikos, koska EU-valtiot eivät saa yrittää muuttaa kansalaistensa kielellistä identiteettiä. EU:ss akansalaisilla on oikeus itse valita identiteettinsä ja ennen kaikkea säilyttää jo olemassaoleva.
  Rkp on kuitenkin lahjomalla saanut vuosikymmenien työllään aikaan sellaisen perustuslain tulkinnan, että pakkoruotsi olisi suomenkielisille perustuslaissa säädetty. Eilen vaalikeskustelussa näimme, että kaikki muut puolueet paitsi PerusS, tunnustivat alisteisuutensa Rkp:lle.
  Rkp haluaa säilyttää nykyisen paradigman, jossa perustuslakia tulkitaan sen eduksi. ”Kaksikielisen Suomen puoelsta”-säätiöön Rkp on keskittänyt varat, joita se käyttää suomenkielisten ohjaamiseen haluamaansa suuntaan. Suoraan sanottuna lahjoo jokaisen ehdokkaan ja puolueen joka suotuu edelleen tulkitsemaan perustuslain kielikohtaa sen haluamalla tavalla.
  Nylanderin ja Gesrtinin vastaväite Eerolalle on myös tämän paradigman säilyttämistä.
  Uusi paradigma, uusi perustuslain tulkinta on mahdollinen vasta kun hallituksessa ei enää toimita Rkp:n lahjusten avulla. Kun PerusS. on hallituksessa.
  On erittäin lupaavaa, että Eduskunnassa on nyt kielipoliittista keskustelua. Ennen se ei ollut mahdollista, esim. Lipposen ajan mustina vuosina.
  kiitos aloitteesta.

  Vastaus

 6. Miikka
  Lok 29, 2012 @ 18:53:43

  Jeh, nyt demarit saivat niin todella köniinsä. Kotkassa on nyt kai ensimmäistä kertaa tilanne, jossa demarit pystyttäisiin jopa sivuuttamaan täysin kaupungin hallitsemisessa.

  Tietäen kuitenkin mitä toheloita (sinä Juho mukaanlukien) siellä patsastelee, luulenpa että tämä ainutkertainen mahdollisuus demarien syrjäyttämiseksi tottakai tulee munituksi ja Kotkan asiat kusevat pahasti jatkossakin.

  Jos MINÄ saisin päättää, antaisitte Lindelöfille fudut alta aikayksikön ja antaisitte Kokoomuksen värvätä jonkun omansa kaupunginjohtajan virkan, mutta huolehtien tarkoin että se joku EI ole Häkämies eikä kukaan muukaan senlaatuinen kokoomuslainen, vaan sitävastoin joku asiallinen ja kunnollinen tyyppi. Tai voisitte värvätä Haminasta Muhosen Kotkan kaupunginjohtajaksi, sillä Muhonen ei ole ainakaan kovin vahingollinen ja mikä ehkä tärkeintä, hän ei ole tehokas silloin jos yrittää tehdä vahinkoa joten vahingot jäävät vähäisiksi vaikka hän saisikin muita taivuteltua. Visionäärin ongelmakimpun sijaan Kotka tarvitsee erittäin paljon rauhallisemman tyypin siihen asemaan.

  Mutta minä luulen että persut munivat tämän: ryhtyvät tavoittekemaan itselleen kansanvaalilla pormestaria valittavaksi persujen riveistä, päätyvät tuloksen jossa joku demari pääsee pormestariksi tai kaupunginjohtajaksi. Katse peiliin persutr: teistä kukaan ei oikeasti kelpaa kaupunginjohtajaksi, joten on turha ja vahingollista teidän sitä tavoitella. Munitte vaan asiat. En minä Kokoomuksestakaan tykkää (ja siksi sanon että katsotte tarkkaan keitä ei ainakaan Kokoomuksesta päästetä kaupunginjohtajaksi), mutta Kokoomus on nyt Kotkassa suurin ja maamme kokoomuslaisista on mahdollista löytää kelvollinenkin kaupunginjohtajaksi.

  Kaupunginhallitukseen te persut saatte nyt kaksi paikkaa, joten yrittäkää olla munimatta se asia.

  Kaupunginhallituksen puheenjohtajien ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajien vaaleissa teidän persujen pitäisi minun mielestäni liittoutua Vasemmistoliiton ja Kokoomuksen ja kolmen muun valtuutetun kanssa. Sillä tavoin saatte sysättyä demarit joka paikassa nauttimaan kakkosvarapuheenjohtajan hyllypaikkaa ja otettua tuolle liittoumalle molemmissa elimissä varsinaiset puheenjohtajuudet ja ensimmäisen varapuheenjohtajuudenkin. Silloin Kokoomuksesta tulisi kaupunginhallituksen pj ja valtuuston ensimmäinen vpj. Kauppaamalla Tiusaselle valtuuston puheenjohtajuuden (hän haluaa näkyvän paikan!), te persut voisitte siten saada kaupunginhallituksen ensimmäisen varapuheenjohtajuuden.

  Vastaus

 7. Miikka
  Jou 15, 2012 @ 04:42:59

  Kaksi kuukautta sitten minä ennustin että Esko Almgren sabotoi valiokunnassa hankkeen, vaikka hankkeen tarkoitus onkin antaa Lindelöfille potkut.
  Nyt valiokunnan työ on valmistunut, ja näkyy että Almgren sabotoi hankkeen.

  On veitsen kiertämistä haavoissanne todeta että mitäs minä sanoin. 🙂

  Kylläpäs onkin nyt munittu nuo hommat.

  Ja tuommoisten Kristillisdemokraatti-hurskastelijoiden kieroilijoiden kanssa tekin vielä liittoudutte. Varokaa vaan, liittoutumisseura tekee kaltaisekseen.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: