Rasismikirjoitus

Vuoden vaihteen molemmin puolin julkaistiin muutamia tutkimuksia liittyen suomalaisten asenteisiin ulkomaalaisia kohtaan. Julkista keskustelua aiheen tiimoilta jatkettiin kolumneissa, joukkoviestimissä ja etenkin sosiaalisessa mediassa.

Olen itse tutkinut sekä työn että kiinnostuksen vuoksi tätä samaa ilmiötä jo 90 luvulta asti. Laaja, vuosikymmeniä jatkunut yleistrendi on se, että suomalaiset ovat jatkuvasti vähemmän ja vähemmän vihamielisiä toisen näköisiä ihmisiä kohtaan. Sen sijaan ilmiönä maahanmuuttoon suhtaudutaan aina vain kriittisemmin. Eli yksinkertaistaen, suomalainen uskaltaa nykyisin puhua vierasta kieltä, eikä bussissa oudoksu eriväristä kuljettajaa. Samalla kuitenkin ymmärretään, että laajamittainen maahanmuutto on sekä sisäisen turvallisuuden, että huoltosuhteen kannalta negatiivinen asia.

Suomesta on myös muutettu esimerkiksi Hollantiin, kun täällä muka on niin rasistista. Laajat kansainväliset vertailut kuitenkin todistavat, että Suomessa ei ole sen enempää rasismia, kuin muuallakaan Euroopassa. Eteläeurooppalaiset ovat päinvastoin huomattavasti meikäläisiä rasistisempia. Moni Suomeen pakolaisena tullut on kertonut minulle oman monikulttuurisen synnyinmaansa etnisiin vähemmistöihin kohdistuvasta vainosta. Eikös sekin ole rasismia?

Maahanmuuttajat ovat siis itsekin rasisteja. Eivätkä ainoastaan suomalaisia kohtaan, vaan myös toisiaan. Kurdi ei siedä turkkilaista, eikä kosovolainen serbiä. Somalit ottavat helposti yhteen irakilaisten kanssa ja venäläiset katsovat monesti olevansa hieman parempia maahanmuuttajia kuin mjusulmaanit.

Olen työskennellyt 11 vuotta Kotkan maahanmuuttajapalveluissa. Oli yllättävää huomata, kuinka samoista syistä, mutta eri puolilta maailmaa Suomeen muuttaneet henkilöt saattoivat suhtautua toisiinsa hyvinkin vihamielisesti. Iranilaista ja valkovenäläistä turvapaikanhakijaa ei voinut majoittaa samaan huoneistoon, koska valkovenäläinen ”saastutti” oikeauskoisen jääkaapin vääräuskoisella ruokavaliollaan. Tuore tutkimus vahvistaa empiirisen kokemukseni. Rasismi Suomessa on noussut nimenomaan maahanmuuttajien tekemisten tähden. Suomessa syntyneiden harjoittama rasismi oli vähentynyt, mutta tämä piti tutkimuksesta itse lukea, kun sitä ei media osannut uutisoida.

Television rasismikeskustelussa Keniasta Suomeen muuttanut ja rasismin selittämisestä leipänsä tienaava mies väitti olevansa suomalainen. Suomen kansalainen ehkä, mutta etnisesti kyllä yhtä vähän suomalainen, kuin mitä minä olen nandi tai kikuju. En tiedä kuinka suvaitsevaisesti Keniassa suhtauduttaisiin, jos menisin sinne asumaan ja arvostelemaan paikallisten ihmisten tapoja määritellä itsensä. Kenelle siellä valittaisin rasismin kokemuksesta, jos kenialaisuudelleni naurettaisiin?

Koripallojoukkueet ovat olleet edelläkävijöitä erinäköisten ihmisten kotouttamisessa. Siellä tiedetään, että vahvistuksen on oltava sellainen, joka ratkaisee pelin. Vaihtopenkillä istujia löytyy omistakin junioreista. Jos ulkomaanavun peli ei kulje, hommataan sille menolippu yli Atlantin. Samaa logiikkaa tulisi soveltaa muuhunkin maahanmuuttopolitiikkaan. Finlayson, Gutzeit ja Sinebrykoff ansaitsivat pelipaikkansa. Muutamalla muulla on vielä näytöt antamatta.

3 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Jukka Sinivaara
  Tam 16, 2013 @ 11:08:15

  Kyllä tuossa taas oli paljon oikeaa asiaa, mutta ? Jos oletetaan maahanmuuttajan noudattavan maassa maan tapaa, niin eikö silloin Suomen ihan oikeiden kansalaisten pitäisi esimerkillään siihen kannustaa. Minä ymmärrän täysin Umayya Abu-Hannahin menettelyä samoin kuin tätä mainitsemaasi ”Keniasta Suomeen muuttanutta”. Vai ei muka Suomen kansalaisuuden saanut henkilö saa puhua kokemistaan vääryyksistä ja vaatia niihin parannusta? Mihin me sitten Perussuomalaisia tarvitaan? Kokoomuksella kun on paremmat naisetkin. http://www.lieto.fi/netcomm/default.asp?path=8,2494,2693

  Vastaus

 2. Kari Koskinen
  Tam 25, 2013 @ 16:09:49

  On aivan ilmeistä, että Abu Hannin artikkeli on Helsingin sanomien tilaama. Kyse on siis erään mamun kokemuksista, kun suomenruotsalaiset veivät virkoja ja vihreät eivät pystyneet niitä hänelle järjestämään ja tämän kaltaista.
  http://haerkaelauri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128486-abu-hanna-paljastaa-vihreiden-rasistit-ja-rkpn-kyseenalaisen-vaikutusvallan
  Virka järjestettiin kuitenkin poikkeusluvalla epäpätevälle ruotsinkieliselle hakijalle Eva Biaudet’lle. Myös vihreät söivät sanansa ja tukivat ratkaisua.”

  ooo—ooo

  Abu Hannilla on henkilökohtaisia havaintoja ja nyt hän siis nyt suomalaisen apurahan avulla muuttanut Hollantiin. Hollannissa hän ei tietenkään enää saa samalla tavalla huomiota tai apurahoja, koska Hollannissa on paljon mamuja entisistä siirtomaista
  Indonesiasta ja Surinamista. Mutta Helsingin sanomat nostaa juttua, vaikkei Suomessa Abu Hannia ei muisteta eikä hänen lähtönsä suomalaisia kiinnosta. Epäsosiaalisen median hössöttäminen onkin aivan toinen juttu.

  Mihin Perussuomalaisia tarvitaan? Suomalaisten puolustamiseen. Suomalaisia kiinnostaa, paljonko mamu oikeasti maksaa (sitä kyllä on toitettu,
  kuinka paljon syrjäytynyt nuori maksaa), kun asunnot ja apurahat otetaan kaikki huomioon. Moniko mamuista tekee oikeaa työtä (eikä siis toimi tulkkina sopeuttajana tai afrokampaajana tms.)? Monellako miljoonalla pääkaupunkiseudulla on mamuilla vuokra-asuntoja, joista suomalaisilla on kova pula? Suomalaista kiinnostaa, paljonko venäläinen turismi/tai tavaroiden myynti välityksenä oikeasti tuottaa netto, kun vähennetään piilossa olevat kulut, kuten suorien kulujen lisäksi onnettomuudet (veronmaksajat maksavat eläkkeet uhreille) ja rikokset, tiedustelun lisääminen (Supon kulut) jne? Paljonko maksaa pakkoruotsi ja siten muiden laajojen kielten osaamisvaje? Ja niin edelleen. Perussuomalaisia tarvitaan kuumeisesti näidenkin selvittämiseen suomalaisille.

  Venäjä ei palauta edes rikollisia Suomeen (tästäkään ei puhuta turismin yhteydessä), suomalaisen veroista maksetaan uhreille
  http://ohjelmat.yle.fi/mot/arkisto/mot_tormays_tyrmays/kasikirjoitus
  Teksti: Venäläisrekan kuljettajaa ei koskaan saatu haastettua Suomeen oikeuteen liikenteen vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta. Asia on vanhentunut.
  Sami Timonen jäi rekan alle ilman omaa syytään ja vammautui. Painajainen alkoi vasta sen jälkeen: vakuutusyhtiö ei uskonut lääkäreitä.
  Kristian Holmström, kuljettaja: ”tää venäläinen kuljettaja sitten kans tuli sieltä apumiehen puolelta kans autostaan ulos ja huuteli kovasti mutta ku ei ymmärrä venäjää, niin ja sitte tässä samaan, hänen kanssa samaan tähän rekkaletkaan oli sitte, kuulu viel kuljettaja oli kans sitte pysähtyny sinne ja tulleet kaikki kans siihe paikan päälle keskustelemaan keskenään, ilman että he tekee yhtään sen enempää ja tota noin ni sitten ne vielä pisti mahorkaks vielä siinä, vaikka polttoainetta valu koko ajan parin metrin päässä.”

  Muutamia herkkupaloja Abu Hannista ja Hollannista:
  1. Narsismi kukkii (20 – vuotias muka ERITTÄIN KORKEASTI KOULUTETTU (suomea osaamaton?) palestiinalainen), 2-kymppiset eivät ole korkeastikoulutettuja länsimaissa, ehkä ovat Palestiinasta (kehitysmaasta) katsottuna
  http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194786098361/artikkeli/hs+rasismia+hollantiin+paennut+abu-hanna+suomessa+muualta+tulevien+paikka+on+alempana+.html

  – Tulin Suomeen 20-vuotiaana. Olin terve ja erittäin korkeasti koulutettu nuori nainen.

  2. Hyvin pidetty. Kuinka moni kantasuomalainen (vaikka olisi tohtori) on saanut ulkomailta apurahoja?
  http://mediaseuranta.blogspot.fi/2011/03/hs-nakemiin-suomi.html
  Nyt hän kirjoittaa aiheesta kirjaa Koneen Säätiön apurahan turvin. Kirjasta tulee työkalupakki, joka auttaa kulttuurikentän instituutioita ja organisaatioita siirtymään puuhastelusta konkreettiseen työhön.
  Entä kun apuraha on loppunut ja kaikki kirjat on kirjoitettu?
  ”Se onkin iso kysymys. Onko parempi jäädä tiskaamaan tänne vai palata sylkykupiksi Suomeen?”

  3. Juho Eerola on aikaisemminkin kirjoittanut Hollannin tilanteesta:
  https://juhoeerola.wordpress.com/2012/01/23/maahanmuutto-saattaa-vahentaa-seksuaalivahemmistojen-turvallisuutta-lansimaissa/#comments

  Vastaus

 3. hirviö
  Hei 08, 2013 @ 07:50:22

  Afrikkalaiset heimot ovat itse kehittäneet keinoja estää afrikkalaisten siittämistä

  http://yle.fi/uutiset/miehuusriittikausi_alkoi_etela-afrikassa_-_jo_kymmenia_kuolleita/6722464

  Kun afrikkalaismiehen penis on amputoitu tai mädäntynyt, tai afrikkalaismies on kuollut poppaukkojen aiheuttamiin komplikaatioihin, ainakaan hän ei taida enää siittää yhtään lapsia.

  ”Leikkauksen tekevät yleensä paikalliset noitatohtorit. Yleensä heillä ei ole minkäänlaista lääketieteen koulutusta tai edes tietämystä ja he tekevät ympärileikkauksen sterilisoimattomilla työkaluilla. Usein ympärileikattujen poikien sukuelin joudutaan amputoimaan, jos nuorukaiset ylipäänsä jäävät henkiin.”

  ” kymmenen nuorukaista toimitettiin paikalliseen terveyskeskukseen…. Heidän intiimialueensa ovat mädäntyneet. He ovat todella huonossa kunnossa ja heidän tilanteensa on pelottava, terveysviranomaisten edustaja Sizwe Kupelo kuvaili lausunnossaan.

  293 muuta nuorta miestä on toimitettu sairaalahoitoon. Nuorukaiset ovat kärsineet nestehukasta, heillä on ollut kuolioita ja tulehtuneita haavoja, jotka voivat aiheuttaa verenmyrkytyksen. Osa nuorukaisista on menettänyt sukuelimensä poppatohtorien tunaroimissa leikkauksissa.”

  Tässä kuussa ”Etelä-Afrikassa ainakin 30 nuorukaista on kuollut ja noin 300 joutunut sairaalahoitoon epäonnistuneiden ympärileikkausten takia. Etelä-Afrikan terveysministeriön mukaan kyse on poppamiesten epäonnistuneista ympärileikkauksista, jotka kytkeytyvät paikallisten nuorten miesten aikuistumisriitteihin.”

  Ympärileikkausperinteelle voitaisiin myöntää Darwin-palkinto.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: