Perussuomalaiset ei ole jakautumassa

Sunnuntaina 5.5 muun muassa Kymen Sanomat julkaisi laajan artikkelin joka käsitteli perussuomalaisen puolueen tulevaisuuden näkymiä. Asiantuntijoina oli käytetty Turun yliopiston puoluetutkija Rauli Mickelsonia ja Helsingin yliopistossa populismia tutkivaa Tuukka Ylä-Anttilaa.

Perussuomalaiset on Suomen kiinnostavin puolue aina ulkomaita myöten. On luonnollista ja myös hienoa, että meistä kirjoitetaan paljon. Tämänkertainen artikkeli toisti kuitenkin samaa perusvirhettä, jota eri medioissa on huudeltu jo useamman vuoden ajan. Virhe kosketti perussuomalaisten jakautumista ja mahdollista sirpaloitumista. Todellisuudessa perussuomalaiset ei ole jakautunut perinteisiä arvoja kannattavaan pääjoukkoon ja Halla-ahon ympärille ryhmittyneeseen maahanmuuttokriittiseen porukkaan.

Oikeastaan perussuomalaisten sisällä vaikuttaa paljon enemmänkin erilaisia ryhmiä, liittyen muun muassa ammatillisiin tai yhteiskunnallisiin kiinnostuksen kohteisiin ja samalla, puolue ei ole jakaantunut yhtään mihinkään. Perussuomalaiset on erittäin yhtenäinen, kansallismielinen vasemmisto-keskustalainen työväestön puolue. Maahanmuuttokriittisyys ei ole minkään halla-aholaisen fraktion yksinoikeus, vaan valtavirtaa. Monet puolueen yhteisissä ohjelmissa julkaistut maahanmuuttopoliittiset linjaukset ovat toki Jussi Halla-ahon, tai hänen hengenheimolaisikseen nimettyjen käsialaa, mutta ne tosiaan ovat puolueen yhteistäkin ohjelmaa.

Toisin kuin Ylä-Anttila väittää, perussuomalaiset suhtautuu äärimmäisellä vakavuudella pahoihin tekoihin ja puheisiin. Olemme huomauttaneet, varoittaneet ja erottaneet puolueen jäseniä, jotka eivät ole jakaneet yhteisiä arvojamme ihmisyyden kunnioittamisesta. Suurimmalle osalle huomautus, tai viimeistään varoitus on riittänyt. Edelleen Ylä-Anttila uskoo, että rasistiset puheet ja muut skandaalit ovat syöneet kannatustamme. Tämän todistaa vääräksi jo ihan samalla sivulla oleva graafinen kannatuskäyrämme, jonka mukaan olemme nyt suositumpia kuin lähes koskaan aiemmin. Ainoastaan kesällä 2011 olimme hetken aikaa Suomen ykköspuolueena, kun samaan aikaan eräs herra Hakkarainen käveli unissaan käytännössä joka päivä jonkun lehden palstoilla.

3 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Jukka Sinivaara
  Tou 10, 2013 @ 10:24:40

  Taitaapi kansanedustaja Eerola olla taas ulkona kuin toukokuinen ilma, Miten niin ei Perussuomalaiset hajoa, kun Maaseudun Kehittämisprojektin https://www.facebook.com/groups/374195359300600 näkövinkkelistä hyvin tärkeillä paikoilla olevien Pyhtään kunnanhallituksen jäsenenä http://www.pyhtaa.fi/P%E4%E4t%F6ksenteko/Kunnanhallitus on Perussuomalaisten Kymen piirin puheenjohtaja Raul Lehto http://www.perussuomalaiset.fi/piiriyhdistykset?region=13 ja Liedon kunnanhallituksen jäsenenä http://www.lieto.fi/netcomm/default.asp?path=8,2494,2693 Varsinais-Suomen piirin pj Juhani Pilpola http://www.perussuomalaiset.fi/piiriyhdistykset?region=20 On syytä huomata ettei Lehto eikä Pilpolakaan ole kunnanhallituksensa puheenjohtaja. Sen sijaan Maaseudun Kehittämisprojektissa on hyvin vahva edustus kummastakin kunnasta https://www.facebook.com/groups/374195359300600/members/?order=alphabetical&query=

  Kannattaisiko nyt jo vihdoin Perussuomalaisten kansanedustajien lopettaa tuo taivaissa liitely ja alkaa hoitamaan ottamiaan tehtäviä http://www.perussuomalaiset.fi/ohjelmat/getfile.php?file=1382 Vetäjän vastuuta persuille ei taatusti enää edes tarjota

  Matti Luostarinen http://fi.wikipedia.org/wiki/Matti_Luostarinen sitten hankkeeseen vetämään Perussuomalaisten porukkaa, kun kerran minä kieltäydyn puoluejohdon kanssa keskustelemasta. Kun en elinikäisiä päätöksiä tee, niin lupaan keskustella Perussuomalaisten puoluejohdon kanssa heti kun saavat vaihdettua puheenjohtajansa johonkin täyspäiseen.

  Jukka Tapani Sinivaara
  Terve Matti ja kiitokset hyvästä yhteistyöstä. Otapa yhteyttä Jaana Niemeen http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Piirit/Paijat-Hame/Suomeksi/Yhteydet/Piiritoimisto.iw3 Lähetän asiasta sähköpostia. Puhelinnumerosi jo tallensin kännykkääni mahdollisia tarpeita varten.

  Matti Luostarinen
  Kiitos Jukka viesteistä, perille tulivat

  Jukka Tapani Sinivaara
  Kiitos Matti vastauksesta ja muusta erinomaisesta toiminnastasi. 🙂 Olet varmaan huomannut kepulaisten vahvan osuuden Maaseudun Kehittämisprojektissamme. He pysyvät mukana kun tatit, eivätkä näytä hermostuvan edes pienestä naljailustani. Jaana Niemestä tossa yllä jo asiaa olen laittanut. Satakunnan piirin http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Piirit/Satakunta/Suomeksi/Yhteydet/Piirihallitus.iw3 kolmikko; puheenjohtaja Tapio Huhtanen, 1. varapj Vesa Jalonen ja piirihallituksen jäsen Tuija Ranta. Ainakin Tapio tuntee samassa puoluehallituksessa olleena Keskustan Kainuun piirin piirihallituksen 1. varapj http://www.keskusta.fi/Suomeksi/Piirit/Kainuu/Suomeksi/Yhteydet/Piiritoimikunta.iw3 Helena Aaltosen http://www.kotiseutuliitto.fi/node/1492 Tuolla porukalla on jo sellaiset kontaktit, etten taida alkaa enempää luettelemaan. Otappa Matti Jaanaan yhteyttä. Tiedä vaikka saisi yhteydet Markku Kauppiseen http://www.joensuunkeskusta.fi/index_tiedostot/Page345.htm Visa Redseveniltä jo tuli tykkäys https://www.facebook.com/redsven Keskustan johdolla tämä homma toimii. 🙂

  Vastaus

  • Miikka
   Tou 12, 2013 @ 03:31:04

   Miten minulle tuleekin voimakas tunne että noissa/tuossa projektissa on täystärähtäneisyys liikkeellä.
   On hyvin vaikea saada tolkkua yllä olevasta: kuka viestitti kenelle mitäkin, ja miksi melkein jokainen lause on sekaisin.

   Vastaus

 2. Miikka
  Tou 11, 2013 @ 14:13:17

  Sen johdosta että kaupunginvaltuutettu Seppo Eerola käytti viimeksi puheenvuoron valtuustolla, MINÄ lausun:

  Hyvät kaupunginvaltuutetut, sekä herrasnaiset ja herrat,

  Ei meidän pitäisi joutua kuuntelemaan tällaista perheen sisäistä kurinpalautusta.
  Vaikka onkin juuri viime aikoina kohonnut parrasvaloihin kouluissa ja muuten että nuorempi polvi on niin kuriton ja hankala ja joidenkin mielestä tarvitsisivat selkäsaunoja, että nuorempi polvi on tottelematonta ja huonokäytöksistä, että nuorempi polvi ei kunnioita vanhempaansa. Ja vaikka jotkut perheen nuoremmasta polvesta tekevätkin, jopa entisille kavereilleen, ikäviä temppuja joista Seppo Eerola puhui.

  Hyvää tässä on, että isä pitäytyy nuoremman jullikan kasvattamisessaan yhä sanoissa ja yrittää puhua pojalle. Eikä hakkaa eikä töni.
  Mutta nämä kotikurin näytökset eivät todellakaan kuulu kaupunginvaltuustoon vaan ne pitää pitää kotona.

  Lapsenkasvatus on vaikeaa ja helppoa. Mutta on lapsia joidenka kanssa se on kovin vaikeaa.
  Pojat ovat yleensä helpompia kasvatettavia ja tytöt vaikeampia. Poikalapsesta näkee jo naamasta oppiko hän vai ei. Vain harvat pojat ovat kieroja kuin korkkiruuvit. En tiedä onko Seppo Eerola joutunut tekemisiin varsinaisen korkkiruuvin kasvattamisen kanssa. Tai Helena.
  Pojat ovat yleensä vähempään tyytyväisiäkin. Köyhempikin pystyy kasvattamaan poikansa kunnollisiksi – jos on itse kunnollinen.
  Silti on yritettävä. Asetettava lapselle rajoja. Niin että oppii rehelliseksikin. Eikä takinkääntäjäksi. Eikä peru puheita tuulensuunnan vaihtuessa.

  Hyvät naiset ja herrat,
  Kykllä Sepon ja Helenan pitää vielä kasvattaa poikaansa kotona. Ei kaupunginvaltuuston kokouksissa.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: