Rikoksesta epäillyn etninen profilointi sallittava jatkossakin

Heinäkuun alussa virolahtelainen mies oli lehtitietojen mukaan ilmoittanut Vaalimaan rajavartioasemalle kolmesta ”oudon näköisestä hiipparista”, jotka olivat kulkeneet Virolahdelta Lappeenrannan suuntaan. Kaakkois-Suomen rajavartiosto tavoitti miehet pian kiinni ja he paljastuivat Lähi-idästä tulleiksi laittomiksi rajanylittäjiksi, jotka kiinnijäätyään sitten vanhan opetetun kaavan mukaan anoivat turvapaikkaa Suomesta. Viisumivapauden myötä nämä tapaukset tulevat lisääntymään.

Tuoreessa raportissaan Euroopan Neuvosto huomauttaa Suomea siitä, että täällä poliisi tarkastaa liian usein ulkomaalaisten näköisten papereita. Erityisesti tätä tapahtuu siinä yhteydessä, kun etsitään laittomasti maassa olevia, tai suoritetaan iskuja harmaasta taloudesta ja ihmiskaupasta epäiltyjen ravintoloiden tiloihin.

Mielestäni on päivänselvää, että jos etsitään maassa laittomasti oleskelevia ulkomaalaisia, ratsataan pääsääntöisesti juuri ulkomaalaisen näköisiä ihmisiä. Olisi voimavarojen hukkaan heittämistä, jos tasa-arvon ja rasismin vastaisuuden nimissä näissä yhteyksissä tutkittaisiin myös vastaava joukko sinisilmäisiä virtasia ja korhosia. Varmasti tulee paperit kysyttyä myös joltain viattomaltakin, mutta mitä sitten? En minäkään loukkaantuisi, jos tuntomerkkini sattuisivat täsmäämään johonkin moottoripyöräkerholaiseen.

Olen aina suhtautunut tietyllä hilpeydellä erilaisiin salaliittoteoreetikoihin. Hymyni on kuitenkin alkanut hyytyä. On ihmisiä, jotka vakavasti uskovat, että Euroopassa on voimia, jotka haluavat häivyttää kansallisvaltiot ja niitä ylläpitävät kieli-/ kulttuurialueet. Erityisen paljon näitä voimia on kuulemma juuri Euroopan Neuvostossa ja Unionissa.

Muistelen tapausta, josta poliisi sai huomautuksen. Se oli sisäisessä viestinnässään kuvaillut raiskauksesta epäiltyä henkilöä sillä sanalla, jota ei enää saa käyttää, koska eri ihmisrotuja ei kuulemma enää ole. En tiedä millä sanoin Virolahden asukas oli ”oudon näköisiä hiippareita” kuvaillut, mutta jos totuuden mukaisesti kertoi, lienee Euroopan Neuvostolla huomauttamista. Neutraaliin viestintään en usko, koska hiipparit jäivät kiinni.

3 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Kotkanpoika
  Hei 09, 2013 @ 11:04:12

  Hyvä ja asiallinen teksti. Toivottavasti mahdollisimman moni ajattelee samalla terveellä järjellä. R-hömpötys (ja lietsonta) alkaa kääntymään kukkahattuja vastaan pala palalta.

  Vastaus

 2. JK
  Hei 10, 2013 @ 07:11:16

  Tämänpäiväisessä uutisoinnissa on asiasta jälleen keskustelua. Olen blogin kirjoittajan kanssa samaa mieltä, että tietyissä tapauksissa kielletyksi luonnehdittu ”etninen profilointi” on ainoa järkevä toimintatapa.

  Huomio pitäisikin kiinnittää tässä enemmän siihen, että poliisin asiakaskohtaamiset ovat asiallisia, kohteliaita ja mahdollisimman huomaamattomia, jotta tarkastuksen kohde ei joudu kiusalliseen tilanteeseen.

  Vastaus

 3. Jukka Sinivaara
  Hei 12, 2013 @ 09:34:23

  Hyvä kirjoitus Juholta! Minä alan kannattamaan perussuomalaisten etnistä profilointia. He ovat vähintäänkin seinähulluja. Puheenjohtaja Soini on Suomessa katolinen paavin kannattaja. Eikö Soini ole kuullut katolisen kirkon pedofiilisyytteistä ja Vatikaanin taloudellisista väärinkäytöksistä? Kun tommosta toimintaa kansanedustaja Eerola on tukemassa, niin onko hänellä varaa puuttua muiden väärinkäytöksiin? Hoitaisi ensin oman pesänsä ja sen jälkeen vasta alkaisi puhua muitten asioista.

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: