Suomen EU parlamentaarikkojen määrää nostettava.

Toukokuussa järjestetään eurovaalit. Kautta laajentuneen unionin valitaan Brysseliin reilut seitsemän ja puolisataa meppiä. Suomesta pääsee mukaan 13 onnellista.

Se kuinka monta europarlamentaarikkoa kustakin EU maasta valitaan, riippuu maan asukasmäärästä. Suomen asukasluku on kasvanut yli viiden ja puolen miljoonan. Olemme ohittaneet Slovakian ja jos kehitys jatkuu nykyisenä, ohitamme ensi vuonna myös Tanskan. Tanskalla ja Slovakialla on kuitenkin 14 jäsentä EU parlamentissa. Siis yksi enemmän kuin Suomella.

Suomen kanssa samassa meppimäärässä ovat mm. Irlanti ja Liettua, joissa molemmissa on selvästi vähemmän asukkaita kuin Suomessa. Liettuan asukasmäärä on laskenut jopa alle kolmen miljoonan.

Tässä on jälleen yksi esimerkki siitä, miten Suomea on kohdeltu epäreilusti Euroopan Unionissa. Ei riitä, että olemme nettomaksajia ja kustannamme itseämme heikommin taloutta hoitaneiden kansakuntien elämän. Tämän lisäksi annamme tasoitusta myös päätöksenteossa. Mielestäni Suomen edustajien määrää on joko nostettava, tai sitten muutamilta muilta on tarpeellista vähentää europarlamentaarikkojen määrää Suomen tilannetta vastaaviksi.

Ps. Kokoomusnuoret julkaisi uuden periaateohjelmansa. Siellä oli jotain, jota en hyväksy, mutta myös paljon hyvää ja kaunista. Mainitsen kaksi. Kiintiöpakolaisten vastaanoton lopettaminen ja Euroopan kriisimaiden tukipaketeista luopuminen. Kokoomusjohto irtisanoutui nousevasta nuorisosta. Jo aiemmin olen huomioinut Kokoomuksen nuorisojärjestön kannan poikkeavan emopuolueesta myös pakkoruotsin osalta. Kehotan Kokoomusnuoria miettimään uutta kotia.

5 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Jukka Sinivaara
  syys 10, 2013 @ 09:35:48

  Lähetetään kokoomusnuorille terveisiä, että tulevassa pääministeripuolueessa Keskustalla näkyy olevan vireää nuorisotoimintaa http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/472104/Perussuomalaisten+nuorisojarjesto+valittaa+avustuksestaan kuten muutakin toimintaa.

  Vastaus

 2. Jussi
  Lok 08, 2013 @ 18:33:26

  http://en.wikipedia.org/wiki/Apportionment_in_the_European_Parliament

  Ainakin kyseisen sivuston ja europarlamentin omien sivustojenkin mukaan Suomella, Tanskalla ja Slovakialla kullakin on 13 paikkaa ja niin myös jatkossa.
  Irlannin ja Liettuan edustajien määrä putoaa nykyisestä 12:sta yhteentoista Kroatian liityttyä unioniin.
  Mistä olet Juho saanut omat tietosi?

  Vastaus

  • juhoeerola
   Lok 14, 2013 @ 09:34:17

   Tuo on totta. Wikipediasta itsekin katsoin. Joko luin väärin, tai sitten ovat myöhemmin korjanneet. Tarkistin asian vielä tanskalaiselta kolleegaltani ja hänkin vahvisti, että Tanskalla tosiaan on 13 paikkaa. Pahoittelut.

   Vastaus

   • Jussi
    Lok 28, 2013 @ 18:22:59

    Blogitekstien tiedot on syytä tarkistaa varman päälle etukäteen. Jos ei itsellä riitä aikaa ja voimia, niin sitä varten on olemassa kansanedustajan henkilökohtainen avustaja. Vai mistä veronmaksaja hänelle maksaa palkkaa?

   • juhoeerola
    Mar 03, 2013 @ 06:16:29

    Moi.

    Näin varmaan on. Täytyy olla tarkempi vastaisuudessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: