Pieni vinkki Hannu Eklundille

Sosiaalidemokraattisen puolueen jäsen, vapaa-ajattelija Hannu Eklund muistelee 14.7.2010 julkaistussa kaupunkilehti Ankkurissa villiä 70 lukua, jolloin hän Kotkan lyseon kouluneuvoston oppilasjäsenenä oli vaatimassa uskontoon viittaavan seinätekstin poistamista koulunsa juhlasalista. Samalla hän peräänkuuluttaa meidän suomalaisten tukea eräälle Italiaan Suomesta muuttaneelle maahanmuuttajalle. Tämä maahanmuuttaja, Soile Lautsi, ei parhaiden demarioppien mukaisesti osaa elää maassa maan tavalla, vaan vaatii italialaiseen perinteeseen kuuluvien krusifiksien poistamista maan koulujen seiniltä.

Haluan antaa Hannu Eklundille vinkin. Suomen, kuten muidenkin Pohjoismaiden, lippuun on uskonnonvapautta ilmeisen loukkaavasti kätketty ristisymboli. Eikö se pitäisi Eklundin ihanteiden mukaan poistaa? Jäljelle jäisi vain valkoinen lakana, ikään kuin antautumisen merkiksi hulmuamaan.

Jos väestösuhteissa tapahtuvat muutokset Euroopassa jatkuvat samoissa merkeissä, kuin mitä viime vuosikymmeninä on tapahtunut, tulee useissa Euroopan maissa olemaan vuosisadan loppuun mennessä islaminuskoinen enemmistö. Ehkäpä Ruotsin lippu on ensimmäinen, jossa ristin kuva korvataan sinisellä pohjalla lepäävällä keltaisella puolikuulla. Suomen valkoinen lakana saanee sinisen puolikuunsa sitten hieman myöhemmin. Siinäpä sitä on jälkipolvillekin vapaa-ajateltavaa.

2 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. nikki
  Maa 20, 2011 @ 07:58:52

  Vuosisadan kehitystä varten olisikin siksi hyvä varautua ennakkoon: poistetaan nyt ne ristit symboleista ja korvataan ne maallisilla symboleilla. Kun nyt jo hyvissä ajoin uskonto poistuu maallisen yhteiskunnan symboliikasta, eivät sitten aikanaan edes enemmistönä olevat muslimit voi ihan sillä tavalla ryhtyä vaatimaan symbolien korvaamista heidän omilla uskonnollisilla kuvioillaan – syystä että sinä vaiheessa symboleissa ei enää ole mitään uskonnollista.

  PS. Arviointikykyrajoitteisille persuillekin sellainen huomio, että nykypäivän muslimien jälkeläisistä sadan vuoden kuluttua varmasti hyvin moni on aika maallinen ihminen eikä liene sitoutunut islamin uskoon….
  (Sadan vuoden kuluttua tuskin on elossa enää ketään tänä päivänä elävää muslimimaahanmuuttajaa… näet, ihmisillä on taipumus vaihtua sadassa vuodessa ja vähän lyhyemmässäkin ajassa)

  Vastaus

  • juhoeerola
   Maa 20, 2011 @ 18:13:29

   Tiedät erään kansallisasuihin pukeutuvan vähemmistömme. Ovatko he muuttuneet sadoissakaan vuosissa? Entä ovatko mainitsemasi muslimit maallistuneet esimerkiksi Ranskassa, jossa heitä on ollut jo puoli vuosisataa?

   Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: